Allah, kendisine ibadetin katışıksız, saf ve temiz olarak yapılmasını ister (VİDEO)

2018-2019 dönemi İlmî ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV’ın konferanslarının ilki İLKAV’ın konferans salonunda yapıldı.

15-10-2018


Duman: Allah, Kendisine İbadetin Katışıksız, Saf ve Temiz Olarak Yapılmasını İster

2018-2019 dönemi İlmî ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV’ın konferanslarının ilki 14 Ekim 2018 Pazar günü İLKAV’ın konferans salonunda yapıldı.

İLKAV’daki bu dönemin ilk konferansını Şeyho DUMAN, “Hayatımızda İhlas’ın Yeri” konulu sunumuyla gerçekleştirdi.

Duman konuşmasında şu konulara değindi:
İblis’in Kur’an’daki konuşması şöyle; “İblis ‘Rabbim! Beni azdırmana karşılık, andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim, içlerinde ihlâsa erdirilmiş kulların hariç, onların hepsini azdıracağım’ dedi.” (Hicr: 39, 40)

Şeytanın kendisinin de itiraf ettiği gibi, Allah’ın muhlis kullarına onun iğvâ ve vesveselerinin etki etmediğini izah ettikten ve ihlas’ın tanımını yaptıktan sonra Saffat suresinin 22-33. âyetleri çerçevesinde şeytanın, bizlerin hâlis bir vaziyette kalmamamız için elinden gelen her şeyi yaptığını anlattı.

Daha sonra Saffât suresindeki bahsi geçen ayetler topluluğunda, “Siz bize sağımızdan geliyordunuz” âyeti üzerinden çok büyük bir tehlikeye dikkat çekti. O tehlikenin de, inanç ve amellerimizdeki ihlasın ortadan kalkmasını doğuran şirkin inanç ve amellerimize bulaşması olduğunu örneklemelerle izah etti.
 

Duman konuşmasını “De ki: Ben dini yalnızca Allah’a halis kılarak ibadet etmekle emrolundum” (Zümer: 11) âyet-i kerîmesini izah ederek sonlandırdı.


Konferansın ardından çay ve simit ikramı yapıldı.

Programın videosunu istifadenize sunuyoruz

Etiketler : #Allah   #   #kendisine   #ibadetin   #katışıksız   #   #saf   #ve   #temiz   #olarak   #yapılmasını   #ister   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN