Ali Bulaç'a "cemaat" muhtırası: İnsaf yahu!

Son olarak, 6 Ekim Perşembe günü yayınladığı "Kritiğe muhtaç dış politika" başlıklı yazısında Hükümetin dış politikasına ciddi eleştiirler yönelten Bulaç'a, "cemaat" içinden muhtıra gibi bir tepki geldi: İnsaf yahu!

08-10-2011


İslam ve Hayat

Zaman'da genellikle "uslu" yazılar kaleme alan, zaman zaman kaleme aldığı "köşeli" yazıları ise haftalık Özgün Duruş gazetesi ve Dünya Bülteni sitesinde yayınlamayı tercih eden Ali Bulaç, bu konuda eleştiri almış olacak ki son dönemde Zaman'da da, gazetenin genel çizgisinin dışına çıkan yazılar kaleme almaya başladı.

Son olarak, 6 Ekim Perşembe günü yayınladığı "Kritiğe muhtaç dış politika" başlıklı yazısında Hükümetin dış politikasına ciddi eleştiirler yönelten Bulaç'a, "cemaat" içinden muhtıra gibi bir tepki geldi: İnsaf yahu!

Bulaç'ın "Fransa'nın NATO askerî kanadına dönüşünde, Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri seçilmesinde, İsrail'in OECD'ye kabul edilmesinde ve en son NATO füze kalkanı sistemine bağlı radarların Malatya'da konuşlandırılmasında açık biçimde müşahede ettik ki Türkiye, Batılıların verdiği kararlara uyuyor, Batı'nın dediğini yapıyor. Dürüst ve tutarlı olmakta zaruret var: Temel tercihi NATO ittifak üyeliği, ABD ile model ortaklık ve AB üyelik süreci olduğundan esasında başka ne beklenebilirdi ki! Bu durumda "çok boyutlu dış politika" yönelimi Türkiye öncülüğünde bölgenin Batı'nın öngördüğü çerçevede yeniden şekillendirilmesi olarak belirlenmiş demektir." gibi cümlelerle ortaya koyduğu eleştirilerini dünkü (7 Ekim Cuma) Zaman'da "Dış politika eleştirileri: İnsaf yahu..." başlıklı bir yazıyla konu alan Hüseyin Gülerce'nin yazısı adeta Bulaç'a muhtıra niteliği taşıyor. , adeta pki geldi: İnsaf ya hu!

Gülerce, "Ben de Türkiye'nin, adaletsiz ve sömürgecilerin insafındaki şu dünyada, söz kesen, mühür basan, inisiyatif kullanan güçlü bir devlet olmasını istiyorum. Çok şükür o yönde yıldızımız da parlıyor. Şüphesiz, "bu hükümet hiç eleştirilmesin" demiyorum. Ama insaf elden bırakılmasın." ifadelerine yer veriyor.

Bulaç ve Gülerce'nin söz konusu yazıları şu linklerden okunabilir:

Kritiğe muhtaç dış politika 

Dış politika eleştirileri: İnsaf yahu... 

Etiketler : #Ali   #Bulaç'a   #cemaat   #muhtırası:   #İnsaf   #yahu!   
YORUMLAR
  • sait alioğlu   17-11-2011 22:53

    Ali Bulaç'ın farklı sitelerde yazı yazması ayrı bir konudur, nihayetinde. Hatta ilkeselliği aşmadığı sürece de 'farklık' bir noktaya kadar da mazur görülebilir. Cemaatın 'insaf yahu!' çekmesi de anlaşılır bir şeydir(!) Zira sözde çok sevdiklerinden(!) olacak ki, demokratik teammülere bile hazımsızlar! 'Neden?' dersek; bir defa cemaat bundan sonra tüm zamanlarını(!) bir izzet u ikbal içerisinde sürdürmek istediğinden Ak Parti iktidarının -eğer bu işte takiyye yok ise- ilelebet payidar kalmasını düşünüp o işe çalışıyorlardır! 'İnsaf!' çekmeleri de bundan ibaret olsa gerek!

  • gezgin   15-10-2011 21:28

    Gülercenin yazısında hangi cümle muhtıraya delalet ediyor? Neden böyle başlıklar atılıyor?

  • nuri   10-10-2011 22:49

    Zenginleri zengin yapan arkasındaki fakirlerdir. sözünü gülerceye kullanmamak mümkün değil. Tabiri caizse insanları en ucuz yoldan teslimiyete, sekülerliğe ve söylenmiş bir kaç sözü ile kazanılmış zafer havası vermek, en yalancı en gizli ve en şaşkın ifadelerdir. her tür olanak insana sunulmuyor. şartlar her evrede uygun olmuyor ve daha bilmem neler. Sözde akp nin türban yüzünden kapatma cezasını da eklemiş gülerce bahsi geçen konuya ilaveten. hemde birilerinin bir oy ile kurtulduğunu hatırltışını hatırlatarak. El altından sopa göstermek gayesi ile desem yeridir. Hepsinin üstüne birde komşuyla sıfır politika sloganını eklemiş dillere destan ; Bütün ortadoğuya İSLAMA DEĞİL ab ve abdye uyumlu beşer sistemini tebliğe çıkan akp iktidarı değilmi? ve sonrasında mısırdan suriyeden irandan çıkan ses çatlak değilmiydi? nerde kaldı sıfır sorun ve nerde kaldı islami tasalar. artık öyle bir tasaya düşmüş ki bu zalim baharcılar, şirkinde tebliğini müslümanım diyene yaptırdılar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN