Afganistan'da ABD katliamı: Çoğu kadın ve çocuk 37 maktul

İşgalci ABD ve finosu Kabil hükümeti güçlerinin Afganistan'ın güneyinde düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 37 sivil hayatını kaybetti.

17-09-2019


ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin Afganistan'ın güneyinde düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 37 sivil hayatını kaybetti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, ABD birlikleri ve Kabil hükümeti güçleri, Afganistan'ın güneyindeki Uruzgan ilinde sivil alanlara saldırı düzenledi.

Uruzgan ilinin Çar Çino ilçesinde sivil alanlara yönelik saldırılar ve baskınlarda 37 sivil katledildi.

Katledilen sivillerin büyük bir kısmını kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Sivil kayıpları artıyor

Son dönemde ABD'nin Afganistan'da hava saldırıları ve gece baskınlarında yaşamını yitiren sivillerin sayısında artış yaşandığı göze çarpıyor.

Özellikle ABD Başkanı Donald Trump yeni Güney Asya stratejisi kapsamında Afganistan planını açıkladıktan sonra sivil kayıpları artmaya başlamıştı.

Taliban son dönemde ülkedeki yabancı güçlere yönelik saldırılarını sıklaştırırken, Kabil hükümeti ve ABD de ülke genelinde Taliban'a karşı operasyonlar yürütüyor. Bu operasyonlarda siviller de ağır bedel ödüyor.

ABD-Taliban görüşmeleri

ABD ile Taliban, 2018 yılının Ekim ayından bu yana Afganistan barış süreci kapsamında görüşmeler gerçekleştiriyor.

ABD Başkanı Donald Trump 9 Eylül'de sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, başkent Kabil'de bir ABD askerinin öldürüldüğü gerekçesiyle, Taliban ile yürütülen barış görüşmeleri sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Taliban, anlaşma için her şey hazırken Trump'ın görüşmeleri iptal ettiğini açıkladığını, bunun en çok ABD'ye zarar vereceğini ve kararın ABD'nin barış karşıtı politikasını ifşa ettiğini ifade etmişti.

Taliban ABD'nin bu kararı aldığına pişman olacağı yönünde bir açıklama yapmıştı.

(Kaynak: Mepa News)

Etiketler : #Afganistan'da   #ABD   #katliamı:   #Çoğu   #kadın   #ve   #çocuk   #37   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN