28 Şubat’ın zalimlerinden hesap soracağına söz veren AK Parti bir zalimi adeta ödüllendirmiş

1995’te Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulun’da başörtülü öğrencilerin mezuniyet yeminini tehditle engelleyen Servet Özgür’ün Mersin’de üniversitede görevli olduğu ortaya çıktı.

03-03-2021


Köklü Değişim Medya

18 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti, geldiği günden beri 28 Şubat edebiyatı ile oy toplarken, suçlulara hiçbir şey yapılmadı. Darbeci generaller, medya sahipleri ve medyada İslam’ı, Müslümanları hedef gösteren gazetecilere dokunulmadı. O yıllarda hemşire olmak için eğitim gören başörtülü Müslümanlara zulmeden okul müdürünün de hala görevde olduğu ortaya çıktı.

Aradan 24 yıl geçmesine ve 28 Şubat’ın zalimlerinden hesap soracağına söz veren AK Parti’nin, 18 yıldır tek başına iktidar olmasına rağmen zalimleri ödüllendirdiği ya da hiç dokunmadığı artık ayan beyan ortada. Hatta İslam’a ve Müslümanlara yönelik zulüm eksilmeden devam ediyor. Şafak baskınları ile cebir ve şiddete bulaşmamış Müslümanlar sırf İslam’a davet ettikleri için hükümetin emri ile zulümlere maruz kalıyor. Daha dün Hilafet’in kaldırılışının hicri 100. Yılı münasebetiyle başlatılan kampanya kapsamında legal dergi dağıttıkları için 11 Müslüman Urfa’da gözaltına alınmıştı.

1995’te Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulun’da başörtülü öğrencilerin mezuniyet yeminini tehditle engelleyen Servet Özgür’ün Mersin’de üniversitede görevli olduğu ortaya çıktı.

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, şunları söyledi:

“Zulmü ile milletimizi ağlatanların hala yaptıklarının bedelini ödemek yerine makam verilmesi, 28 Şubat zulmüne ortak olmaktır. 28 Şubat’ın zulüm sahiplerini, şimdi kim makam sahibi yapmış oldu? Geçmişi kirli, mazisi karanlık, eğitimde emeğe düşman biri 24 yıl aradan sonrasında hala koltuğunu koruyorsa, bunlar bu gücü kimden alıyor, kimler koruyor bu tarz şeyleri, bu makamları kimler dağıtıyor.”

Millete zulmeden ve millet iradesine ihanet edenlerin bedelini de ödemeleri gerektiğini ifade eden Görgülü, “Bu zihniyet, üniversitelerde halen iyi mi etken rol alabiliyor? Mevzu ile ilgili YÖK’ü ve Toros Üniversitesi yönetimini acilen göreve çağırıyoruz. 28 Şubat post çağdaş darbesinin 24. yıl dönümünde hala zalimler hesap vermemişse, halen bunlara lütuf şeklinde makam mevkiler verilmişse, bu zulme maruz kalan bacılarımızı ve bizleri ziyadesiyle üzecek ve üzmüştür” dedi.

Görgülü, mevzuyla ilgili üniversite yönetimi ile görüştüğünü, kendisine, yedi gün içinde gereğinin yapılacağını söylediklerini de sözlerine ekledi.

Öte taraftan Prof. Dr. Servet Özgür, Sivas’ta yaşanmış olan bu vakadan 24 yıl sonrasında, vazife yapmış olduğu Toros Üniversitesinde görüntülendi. Özgür’ün bir süredir burada Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüttüğü öğrenildi.

Olayın Geçmişi

Mersin Toros Üniversitesinde Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Servet Özgür, bugün hala konuşulan o görüntülerle 28 Şubat’ta uygulanan başörtüsü zulmünün simgesi haline geldi.

16 Temmuz 1995 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreninde, okul müdürü Servet Özgür’ün, “Hiçbir vakit yemin etmeyeceksiniz” şeklinde tehdit içeren sözleriyle hareket eden bazı öğrencilerin saldırganlıkları, başörtüsü zulmünün sembolik görüntüleri olmuştu. Özgür, “Burada bir buyruk veriyorum, bunlara hiçbir vakit yemin yaptırılmayacak” sözlerinin arkasından başörtülü öğrencilere, haklarında soruşturma açılacağı tehdidinde de bulunmuştu.

Mezuniyet töreni esnasında okul birincisi Behiye Karadeniz, orada bulunan öğrencilerden biri tarafından ağzı kapatılarak konuşturulmamış ve başörtüsü çekilerek alınmak istenmişti. Başörtülü öğrencileri kürsüden uzaklaştırmaya çalışan öteki bazı öğrenciler, sonrasında, “Siz bu mesleğe layık değilsiniz” şeklindeki sözlerle hakaret ederek, başörtülü öğrencilerin başlarındaki hemşire keplerini çekip yere atmışlardı.

Etiketler : #28   #Şubat’ın   #zalimlerinden   #hesap   #soracağına   #söz   #veren   #AK   #Parti   #bir   #zalimi   #adeta   #ödüllendirmiş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN