"Müslüman kadınlardan edep dersi almalıyız"

İtalya’da ana muhalefetteki DP’nin Veneto Bölgesi Kadınlar Kolu Başkanı Agostini, "Aramızda yaşayan Müslüman kadınlardaki ar duygusunun, yitirilmiş değerlerimize yeniden keşfetmemizi sağlayabileceğine inanıyorum" dedi.

21-08-2009


  • İtalya’da ana muhalefetteki DP’nin Veneto Bölgesi Kadınlar Kolu Başkanı Agostini, "Aramızda yaşayan Müslüman kadınlardaki ar duygusunun, yitirilmiş değerlerimize yeniden keşfetmemizi sağlayabileceğine inanıyorum" dedi.

İtalya’da, Verona şehrinde başlayan haşema tartışması ülke geneline yayıldı. Kuzey Birliği Partisi (KBP), kimi Müslüman kadınların tesettür kuralına uyma gerekçesiyle kullandıkları haşemaya yasak getirmeyi yeğlerken, merkez sol muhalefet ise farklılıklara saygı ve hoşgörü çağrısında bulundu. Merkez sağ iktidarın koalisyon ortağı KBP yönetimindeki Varallo Sesia beldesinde, havuzlara haşemayla girmesi yasaklandı. Piemonte bölgesinde bulunan beldenin yerel yönetimi, haşema kullanan kadınlara 500 Avro para cezası kesilmesini kararlaştırdı. Ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti’nin (DP) Veneto Bölgesi Kadınlar Kolu Başkanı Tiziana Agostini ise Müslüman kadınların örtünmelerinin bir hak olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Agostini, ‘’Günümüzün dekolte İtalya’sında bedenini satan kadından çok örtünen kadından utanç duyuluyor. Kadınlar olarak bu konu üzerinde kafa yormamız gerekiyor. Aramızda yaşayan Müslüman kadınlardaki ar duygusunun, bize pek çok şey öğretebileceğine ve yitirilmiş değerlerimizi yeniden keşfetmemizi sağlayabileceğine inanıyorum’’ diye konuştu.

(Kaynak: Yeni Asya)

 

Etiketler : #Müslüman   #kadınlardan   #edep   #dersi   #almalıyız   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN