"Atatürk"e rahmet okuyacak mıyız?

Mesele şayet İslam ise, rahmet duası ise, bu durumda ölçüyü ancak bu dinin sahibi Yüce Allah belirler. Nitekim bu din, baştan sona bir ölçü dinidir. Temenni ve varsayım dini değildir. Bu durumda Yüce Rabbimize, kimlere rahmet okunup kimlere okunamayacağını soralım ve cevabı Kitab-ı Kerim'den hep birlikte okuyalım...

27-08-2022


Politikacı görünümlü bir provokatör, dün gittiği bir camide hutbe okunması sırasında müdahalede bulunup sesini yükselterek "Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?" diye höykürdü.
 
Mesele şayet İslam ise, rahmet duası ise, bu durumda ölçüyü ancak bu dinin sahibi Yüce Allah belirler. Nitekim bu din, baştan sona bir ölçü dinidir. Temenni ve varsayım dini değildir.
 
Bu durumda Yüce Rabbimize, kimlere rahmet okunup kimlere okunamayacağını soralım ve cevabı Kitab-ı Kerim'den hep birlikte okuyalım:
 
"Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı ikame ederler, zekatı verirler, Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir." (Tevbe 71. ayet)
 
Ölçüler bu kadar açık ve net. Bu durumda "Atatürk"e rahmet okunur mu, okunmaz mı herkes cevabını bu ölçüler ışığında rahatlıkla verebilir.
 
(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Atatürke   #rahmet   #okuyacak   #mıyız?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN