
Suriye'de katledilen çocuk sayısı 3 bini geçti
Suriye'de 19'uncu ayını dolduran olaylarda hayatını kaybeden çocukların sayısı 3 bini geçti. Esed' güçlerin saldırılarında 30 binden fazla insan hayatını kaybederken 28 bin kişi de kayıp.
18-10-2012

Devrim Şehitleri Veritabanı (SRMD), 581'nci gününü dolduran Suriye'deki şiddet olaylarında, hayatını kaybeden çocuklarla ilgili istatistikleri açıkladı.
Humus, olayların başladığı günden bu yana 746 çocuk ölümüyle ilk sırada yer alıyor.
Son 19 ayın verilerine göre, Humus'un yanı sıra, 561'i Halep'te, 392'si Şam'ın banliyölerinde, 356'sı İdlib'te, 303'ü Hama'da, 296'sı Dera'da, 239'u Deyr'uz-Zor'da, 114'ü başkent Şam'da, 169'u ise ülkenin diğer kentlerinde olmak üzere Esed yönetiminin askeri operasyonlarında ülke genelindeki olaylarda 3 bin 176 çocuk hayatını kaybetti.
İstatistiklere göre bunların bin 135'i bombardımanda, 272'si uçak saldırısında ve 179'u keskin nişancı ateşiyle hayatını kaybetti.
Öldürülen çocukların 2 bin 224'ü erkek, 952'si kızlardan oluşuyor.
Uçak ve füze saldırısında, bombardımanda, silahlı saldırıda, keskin nişancı ateşinde, işkence ve diğer sebeplerle öldürülen çocukların sayısı 3 bini aşarken Ağustos 2012, 537 çocuk ölümüyle 1 ayda en fazla çocuk ölümünün yaşandığı ay oldu.
0-16 yaş arasının değerlendirmeye alındığı SRMD verilerine göre, 10 yaşın altında hayatını kaybeden çocuk sayısı 2043 olarak açıklandı.
Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) yayımladığı son rapora göre Suriye'de son 19 ayda Esed güçlerinin 18 Mart 2011'den bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarda 33 bin 796'sı sivil ve 3 bin 142'si Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri olmak üzere 36 bin 938 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin 33 bin 797'sinin erkek, 3 bin 141'inin ise kadın olduğu belirtildi.
Suriye'de korkunç bilanço: 30 bin ölü, 28 bin kayıp
Suriye'de 19 ay önce Esad rejimine karşı başlayan direnişte 30 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ancak bir de "iz bırakmadan" ortadan kaybolanlar var. Suriye'de 28 bin kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor.
İnternet üzerinden örgütlenen insan hakları grubu Avaaz, Suriye'de çatışmaların başlamasından bu yana 28 bin kişinin Suriye ordusu ve hükümet yanlısı gruplar tarafından kaçırıldığını ve bu insanlardan haber alınamadığını açıkladı.
İnsan hakları grubu Avaaz'ın raporuna göre, kaybolduktan sonra kendilerinden haber alınamayan 18 bin kişinin isimleri biliniyor. Diğer 10 bin kişinin de kaybolduğu bilinmesine rağmen, bu kişilerle ilgili derli toplu bir veri yok.
"Halkına terör uygulayan rejim karşısında kimse güvende değil" diyen insan hakları grubu Avaaz, hazırladığı raporu, BM İnsan Hakları Komisyonu'na sunmaya hazırlanıyor.
İnternet üzerinden örgütlenen insan hakları grubu Avaaz, kocaları, oğulları ve kızları aniden ortadan kaybolan Suriyeli ailelerle görüşerek raporunu hazırladı.
(Kaynak: Haber 7)
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Makaleler
Hava Durumu