
İşbirlikçi Abbas, Hükümeti fesh etti, HAMAS kararı tanımadığını açıkladı
Mahmud Abbas, Filistin Birlik Hükümetini fes ederek Başbakan İsmail Heniyye'yi görevden aldığını ilan etti. Hamas, darbeci Mahmud Abbas'ın kararını tanımadığını açıkladı. Büyük şeytan ABD ise Abbas'ı desteklediğini açıkladı.
15-06-2007

Filistin Devlet Başkanı sıfatını taşımasına rağmen ABD ve İsrail işbirlikçiliği yapan Mahmud Abbas, Gazze'nin Hamas'ın kontrolüne geçmesi ve fitneye son verilmesinin ardından, Filistin Birlik Hükümetini fes ederek Başbakan İsmail Heniyye'yi görevden aldığını ilan etti. Hamas, darbeci Mahmud Abbas'ın kararını tanımadığını açıkladı. Büyük şeytan ABD ise Abbas'ı desteklediğini açıkladı.
HAMAS: "Abbas'ın Kararı Gayrı Meşrudur"
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, Gazze'de yaptığı açıklamada, Abbas'ın kararlarını kabul etmediklerini, Hamas liderlerinin konuyu değerlendirmek üzere toplanacaklarını söyledi.
Heniyye: "Sorumluluklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz"
Abbas'ın Filistin Milli Birlik Hükümetini feshetmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Perşembe günü akşam saatlerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniyye, Abbas'ın aldığı kararın acele verilmiş olduğunu, hükümetin tüm alanlarda görevlerini yerine getirmeye devam edeceğini, hükümetin sorumluluklarından vazgeçmeyeceğini açıkladı. "Hükümetteki varlığımız, halkın iradesi ile oy sandıkları yolu ile gerçekleşmiştir" diyen Heniyye, Gazze'de Filistin Devleti kurulacağı yönündeki düşünceleri reddetti. Heniyye "Gazze Şeridi vatanın tamamından ayrılamaz. Gazze'de yaşayan vatandaşlarımız, tüm Filistin vatandaşlarından bir parçadır" dedi.
Kendilerine ve Filistin halkına karşı saldıran, evleri basan, alimleri ve cami imamlarını katleden fitneciler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadığını, fitne hareketlerinin Filistin hükümetinin toplantı anında iken dahi hükümet binasına saldıracak kadar vahim boyutlara ulaştığını belirtti. Heniyye, "İslami Direniş Hareketi'ndeki kardeşlerimden genel af ilan etmelerini istiyorum" dedi.
Bahr: "Filistin Anayasasında Olağanüstü Hükümet Yoktur"
Filistin Meclisi Başkanı Ahmed Bahr da yaptığı açıklamada, Abbas'ın hükümeti fesh kararının hukuki olmadığını ifade etti. "Filistin anayasasında olağanüstü hükümet yoktur" diyen Bahr, yeni hükümetin meşru olabilmesi için Filistin Meclisinden güven oyu alması gerektiğini söyledi.
ABD: "Abbas'ı Destekliyoruz"
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı arayarak ABD'nin desteğini iletti.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, yaptığı açıklamada, ''telefon görüşmesinin esasen Abbas ile bugünkü durum hakkında konuşmak, Abbas'a ve Ortadoğu'da barış konusunda dünya ülkeleri ve İsrail hükümeti ile çalışma taahhüdünde bulunan Filistinli ılımlılara yönelik ABD'nin desteğinin altını çizmek olduğunu'' söyledi. (Kudüs Yolu)
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Büyük şeytan ABD savaşa dahil oldu: İran'ı gece yarısı vurdular
Siyonazi çetesi Gazze'de 48 saatte 200'den fazla kardeşimizi katletti
Makaleler
Hava Durumu