
Vatandaşlık töreninde el sıkışmayan adama vatandaşlık verilmedi
Kopenhag Belediyesinde gerçekleşen Danimarka vatandaşlığı için zorunlu “tokalaşma töreni”nde bir kişinin tokalaşmayı reddettiği ve vatandaşlığa alınmadığı açıklandı.
28-02-2020

Kopenhag Belediyesi Meclisi Üyesi Pakistan asıllı Badar Shah, yaptığı açıklamada, Kopenhag Belediye Sarayı’nda Danimarka vatandaşlığı hakkı kazananlar için düzenlenen tokalaşma töreninde bir kişinin tokalaşmayı reddettiği için Danimarka vatandaşlığı belgesini alamadığını belirtti.
Shah, bahsi geçen kişinin erkek olduğunu ve prensip olarak tokalaşmayı reddettiğini bildirdi. Shah, ismi açıklanmayan kişiyi ikna etmek için çok fazla çaba harcamasına rağmen, söz konusu kişinin tokalaşmadan ve vatandaşlık belgesini almadan salondan ayrıldığını bildirdi.
Tokalaşmayı reddeden kişi, iki yıl içinde fikrini değiştirerek Danimarka vatandaşlığı için zorunlu tokalaşma töreninde yetkililerle tokalaşırsa vatandaşlık belgesini alabilecek.
Yasa 2018’den beri yürürlükte
Danimarka Parlamentosu, 2018 yılının sonra günlerinde, ülke vatandaşı olabilmek için “tokalaşmayı” zorunlu kılan yasal düzenlemeyi kabul etmişti.
Yasanın kabul edilmesinin ardından, dönemin Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg tarafından, vatandaşlığa geçmeye hak kazananlar için geçen yıl ocak ayında basının önünde “tokalaşma töreni” düzenlenmişti.
Aabenraa Belediye Başkanı Thomas Andresen, tokalaşma törenlerini eleştirerek “Bana Nazizm dönemini hatırlatıyor.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.
(Kaynak: İktibas Dergisi.com)
Gece boyunca Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 51 maktul
Ahmed Yasin’in davası yaşıyor ve yaşayacak
"Bir Arap-Yahudi’nin Anıları"
Bir toplumu dışarıdaki değil içerideki düşman yıkar
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Makaleler
Hava Durumu