
Gazze'de 1.000 çocuk hayatını engelli sürdürecek
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan 3 bin çocuktan bininin yaşamının geri kalanını engelli olarak sürdüreceğini bildirdi.
26-08-2014

Faaliyet alanı Ortadoğu ile Kuzey Afrika olan İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Mid) tarafından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Gözlemevi Araştırma Ekipleri, İsrail saldırıları sonucu 3 bin Gazzeli çocuğun yaralandığını ve bunlardan bininin engelli olarak hayatlarına devam edeceğini tespit etti" ifadesi kullanıldı.
İsrail'in uluslararası sözleşmeleri ve anlaşmaları dikkate almadan çocukları ve sivilleri "kasıtlı olarak" hedef aldığı ifade edilen açıklamada, sivillere yönelik işlenen "apaçık suçlar" nedeniyle İsrail'in yargılanması gerektiği kaydedildi.
Açıklamada, İsrail'in "insanlığa karşı işlediği suçların" durdurulması istendi.
Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, bugüne kadar 2 bin 135 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 918 kişinin yaralandığı açıklandı.
AA
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
GAZZE'Yİ İŞGAL PLANININ ONAYINA DAİR BİRKAÇ KELAM VE AZİZ GAZZE HALKINA KISA MÂRUZAT
Yemen, ABD donanmasının füze stoklarını hızla eritiyor
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
Makaleler
Hava Durumu