
“Filistin için şifahen değil acilen yardım!"
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci siyonist ambargo ve abluka altında zor günler yaşayan Gazze halkı için bir kampanya başlattı. “Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım” isimli kampanya Gazzelilerin yaralarını sarmayı hedefliyor.
15-02-2008

Aylardır devam eden işgalci siyonist ambargo ve ablukası, Gazzeli çocukları, yaşlıları ve kadınları ölüme götürüyor. Mısır ile aralarındaki sınır duvarını delerek, dertlerine derman arayan Gazzeliler, sınır kapılarının kapatılmasıyla yine kendi hallerine terk edildiler.
İHH İnsani Yardım Vakfı işgalci siyonist zulmü altında zor günler yaşayan Gazze halkı için bir kampanya başlattı. “Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım” isimli kampanya, abluka ve işgal sebebiyle gıda, ilaç ve yakıtları tükenen, elektrikleri kesilen Gazzelilerin yaralarını sarmayı hedefliyor.
Hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla gıda, ilaç, yakıt vb. şeyler alınarak bölgeye ulaştırılacak. İsrail ablukası altında büyük sıkıntılar yaşayan Gazzelilerin bir nebze de olsa yaraları sarılacak.
İsrail saldırılarını artırdı, Mısır sınır kapısını kapattı
Bu arada Gazze’den Mısır’a giriş çıkışlara son verildi. Mısır’ın sınır kapılarını kapatması sebebiyle Gazzeliler, yeniden ihtiyaçlarını alamayacak noktaya geldi. Sınır kapısının kapatılması sebebiyle Gazzeliler, yine ellerinde olanla yetinmek zorunda kalacak. Mısır’dan alınan malların geçici bir süre için ihtiyaçları karşılayacağı ifade ediliyor. Zaten kötü olan insani durumun sınır kapısının kapatılmasıyla daha kötü bir duruma geleceği bildiriliyor.
Bu olumsuz gelişmenin yanı sıra İsrail’in casus uçaklarıyla bölgeye bomba yağdırması da Gazzelilerin sadece açlık, susuzluk ve ilaçsızlık gibi sorunlarla uğraşmadığını aynı zamanda İsrail saldırılarından da etkilendiğini gösteriyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı
Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 Pk. 34230 Fatih / İstanbul
Telefon: +90 212 6312121 Faks: +90 212 6217051
Web: www.ihh.org.tr E-mail: [email protected]
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
"İslam İşbirliği Teşkilatı" demek doğru mu?
Küresel Sumud Filosu: Sivil, vicdani ve küresel bir yapılanma
Makaleler
Hava Durumu