
34 binden fazla kişi evini terk etti
BM, Musul operasyonu nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısının 34 bini geçtiğini duyurdu.
08-11-2016

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamada, Musul operasyonu nedeniyle sadece 5-6 Kasım tarihlerinde 5 bin civarında kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilerek, bu rakamın askeri operasyonlar ilerledikçe daha da artmasının beklendiği ifade edildi.
Açıklamada, BM Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande'nin, Musul'da artan sivil ölümleri, IŞİD'in sivilleri canlı kalkan olarak kullanması ve çocukların savaşmaya zorlanması nedeniyle duyulan "derin kaygı"yı dile getirdiği vurgulandı.
Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) yapılan açıklamada da, Tikrit ve Samarra'da sivil hedeflere saldırıda ambulansların kullanılması kınandı.
Canlı bombanın Tikrit'te ambulansla gerçekleştirdiği saldırıda, 20 kişinin öldüğüne ilişkin bilgiler olduğu kaydedilen açıklamada, "tıbbi araçların silah olarak kullanılmasının bu araçların güvenlik riski olarak algılanmasına ve acil ihtiyaç sırasında hareketlerinin kısıtlanmasına neden olacağı" uyarısı yapıldı.
Doğru anlaşılan dinin Kurban'ı da doğru anlaşılır
Bayramımız mübarek olsun
BÂTILIN BİTMEYEN KONSİLLERİ
MEALLER, DİYANET VE ÇÖZÜM
PKK Meselesi Tamam, Darısı Kürt Meselesine
‘Makul olmak’ kazandırır
Elias Rodriguez: Bizler -bunun olmasına izin verenler- Filistinlilerin affını asla hak etmeyeceğiz
Akp Sürecine Mâide Sûresi 105. Ayetten Bakmak
Makaleler
Hava Durumu