
Seçimler bitti başörtüsü direnişi devam ediyor
Seçimler bitti fakat seçime ya da geçime endeksli olmayan başörtüsü direnişi devam ediyor.
28-07-2007

Seçimler bitti fakat seçime ya da geçime endeksli olmayan başörtüsü direnişi devam ediyor. Sakarya’da 98. haftasına giren başörtüsü eyleminde; halkın, başörtüsünde sembolleşen İslami kimliğe yönelik dayatmalar ile Kürt sorunu konusunda AKP’ye ciddi sorumluluk yüklediği belirtildi.
Sakarya Başörtüsü Platformu (SBP) gerçekleştirdiği 98. başörtüsü eyleminde; 22 Temmuz seçimlerinin sonuçları “Halkın baskı, yasak ve dayatmalara karşı göstermiş olduğu tavır” olarak değerlendirilirken; seçmenin verdiği oylarla “başörtüsünde sembolleşen İslami kimliğe yönelik dayatmalar ile Kürt sorunu konusunda” AKP"ye ciddi sorumluluk yüklediği ifade edildi.
SBP adına basın açıklamasını okuyan ÖZGÜR-DER Sakarya Şubesi üyesi Nebahat Karakaya, açıklamasının ilk bölümünde halkın baskı, yasak ve dayatmalara karşı göstermiş olduğu tavrın üstünü örtmeye çalışan “laik çevreleri” şu sözlerle protesto etti: “Seçmenin iradesiyle yüzde elliye yakın oy alan Ak Partinin bu seçim zaferinin ilk şokunu atlatan laik çevreler; yemiş oldukları şamarın etkisinden kurtulmak için Ak Partiyi uzlaşmaya, ortamı germemeye, asgari müştereklere, ortak paydalara çağırmaya başladılar. Hatta bazıları halkı, tercihinden dolayı suçladılar ve halka hakaret edecek beyanatlar verdiler. Halkın baskı yasak ve dayatmalara karşı göstermiş olduğu tavrı manipüle ederek, ekonomik göstergelerdeki istikrara ya da diğer partilerin seçim politikalarının acziyet ve yanlışlığına bağlamaya çalıştılar. Bunun adı ne kadar gizlemeye çalışsalar da laik rejimin baskı politikalarının, yasakçılığının ve dayatmacılığın iflasıdır.” (Haksoz Haber)
KEMALİZMİN YUNAN AŞKI BAĞLAMINDA KIBRIS SEÇİMLERİ
Bugün günlerden Ahmed Kalkan
SAPKIN GURU TRUMP VE MÜRİTLERİNİN BARIŞ (!) TİYATROSU
İktibas’ın yeni sayısı: Gazze’ye Haramiler Hükmedemez
Siyonistlerin filo baskınında 497 kişi gözaltında
1 DOĞRU 99 YANLIŞ, NETİCE DÜNYADA DA ÂHİRETTE DE ZİYAN
Antisiyonist haham: Siyonizm yüzünden bizden nefret ediliyor
SUÇ OLAN, İŞBİRLİKÇİLİĞİ GÜNDEMLEŞTİRMEK DEĞİL İŞBİRLİKÇİLİKTİR
Makaleler
Hava Durumu