
Esed rejimi İdlib'e vakum bombasıyla saldırdı: 20 maktul
Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve çevresindeki ilçe ve beldelere vakum bombasıyla düzenlediği hava saldırısında 20 mazlum katledildi öldüğü, 24 mazlum yaralandı.
30-09-2016

İDLİB (AA) - Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve çevresindeki ilçe ve beldelere vakum bombasıyla düzenlediği hava saldırısında 20 mazlum katledildi öldüğü, 24 mazlum yaralandı.
İdlib'deki sivil savunma yetkililerinden Leys el-Faris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının yerleşim alanlarına ''vakum'' bombasıyla düzenlediği hava saldırılarında İdlib'de 7, Carcanaz beldesinde 8 ve Han Şeyhun ilçesinde 5 sivilin yaşamını yitirdiğini, 24 kişinin yaralandığını söyledi.
Faris, ''Rejim jetlerinin bombaladığı İdlib'in Carcanaz beldesinde sivil savunma ekipleri enkaz altından çok sayıda çocuk cesedi çıkardı. Saldırıda 5 katlı bir binada büyük hasar meydana geldi. Ekipler, ağır iş makineleri yardımıyla enkaz kaldırma çalışmaları başlattı.'' dedi.
Carcanaz'da yaralananların beldedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydeden Faris, saldırı sonucu İdlib kent merkezi ile Han Şeyhun ilçesinde büyük hasar oluştuğunu, çok sayıda aracın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Muhabir: Halit Süleyman
Bir toplumu dışarıdaki değil içerideki düşman yıkar
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Makaleler
Hava Durumu