"Şapka inkılabı" üzerine

İslami kimliği unutturma yolunda medreseler kapatılmış, İslam âlimi zatlar tutuklanarak zindanlarda çürütülmüş, sürülmüş, ayaklanmalar bahane edilerek Urfa’da, Bitlis’te, Van’da, Çorum’da, Maraş’ta, Adapazarı’nda ve Türkiye’nin daha birçok yerinde Cami önlerindeki ulu çınarların altına kurulan idam sehpalarının yağlı urganlarına teslim edilerek normal yapıların çivileri bilinçli bir şekilde sökülmüştür.

08-08-2020


İslami kimliği unutturma yolunda medreseler kapatılmış, İslam âlimi zatlar tutuklanarak zindanlarda çürütülmüş, sürülmüş, ayaklanmalar bahane edilerek Urfa’da, Bitlis’te, Van’da, Çorum’da, Maraş’ta, Adapazarı’nda ve Türkiye’nin daha birçok yerinde Cami önlerindeki ulu çınarların altına kurulan idam sehpalarının yağlı urganlarına teslim edilerek normal yapıların çivileri bilinçli bir şekilde sökülmüştür.

Şahin Özdaş'ın makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Şapka   #inkılabı   #üzerine   
YORUMLAR
  • Ş. Hüseyinoğlu   15-08-2020 10:35

    Tayyibizm'in Kemalizm'le doğrudan alakasına dair, şapka üzerinden yıllar önce kaleme aldığım bir makalenin Seko69 adıyla yazan kardeş için faydalı olacağını düşünüyorum. İşte linki: http://www.islamvehayat.com/sapkayi-nasil-giydirdiler-_m1583.html

  • Şahin ÖZDAŞ   13-08-2020 13:30

    Seko69’a. Elhamdülillah… Bizler Tevhid dini müntesibi olarak her türlü izinli ve izimli dinler olan Kapitalizme de, Komünizme de, Marksizm de, Faşizm de, laisizm de (laiklik), Budizme de, Hinduizme de, Sofizme de, Tayyibizme de karşıyız Kemalizme de. Bir Müslüman Küfür ve şirk üzerine kurulu temelleri anlamaya çalıştığında, bu meyanda kurulan her türlü beşeri sistemlerin kapısını aralamasına geçit veremez. Çünkü eski cahiliye topluluklarının yerine yeni cahiliye topluluklarının geldiğini ve bu cahil toplulukların kendilerine göre birtakım kanun, kural ve davranış biçimleri dediğimiz ibadet şekillerini belirten şirk dinlerini, Allah (cc) tarafından kanun ve kuralları belli olan Tevhid dininin karşısına çıkardıklarını çok daha iyi bilir diye düşünüyorum. Şunu rahatlıkla söylüyorum ki vahyin dışında uydurulan her anayasa batıldır, fahşadır, münker olup derhal inkârı ve reddi gereklidir. Bu açılardan bakıldığında dini inanç; ibadet amaçlı eylemlerin sunuluşunda olduğu kadar yasalarına uymada da ortaya çıkar, gerçeklik kazanır. Allah’ın (cc) dini; İnsanların koyduğu yasaları benimseyip uyanların sergiledikleri pişkinlikle ve cıvıklıkla bağdaşmayacak derecede ciddidir. Böyle kimselerin Allah’ın (cc) ilahlığına inanıyorlar ve ibadetlerini Allah’a (cc) sunuyorlar diye kendilerini Allah’a (cc) inanmış Müslümanlar saymaları en hafif deyimle kaba bir kaypaklık değil se de bir müşriklik örneğidir. Kanaatimce “üç bölümlük” yazımı ve daha önceki yazılarımı okumuş olsaydınız bu ayrımı çok yakından görebilir; “bu münafıkların ekmeklerine yağ sürmeyin” gibi mesnetsiz ithamlarda bulunmaz “HAK” ihlalinden kaçınırdınız. Elbette birbirimize hatırlatmak isteriz ki; Müslüman insan hassas, nazif, latif ve zarif olur. Müslüman insan geniş görüşlü, ferah yürekli, Müslümanlara karşı kalbi sevgi dolu, bağışlayıcı ve mütevazı olur. Müslüman insan uyanık, ayık, aldanmayan, aldatmayandır. Müslüman insan ayıpları örter, kardeşinde gördüğü kusurları önce kendisinde düzeltir, kardeşine gayret verir, hatalı gördüğü davranışları veya nasıl olması gerektiğini usulünce ve edebince ikaz ederek düzeltme yoluna gider. Gerçekten iman etmiş insanla muhatap olanlar kalbi hoşnutlukla ayrılırlar. İnşaAllah böyle olmamız ve böyle ayrılmamız duasıyla. Selam…

  • Seko69   10-08-2020 13:42

    Bu tür makaleler ile karşı olduğunuz mevcut sistemin korunmasına, ideolojik partilerin destek görmesine ve liderlerinin halk tarafından benimsenmesine yol açmaktadır. artık şapka yok. geçmişte ne oldu oldu. şimdi daha beter kanunlar ile insanlar (müslümanlar) zehirlenmektedir. eğer yazacaksanız şaqkadan bin beter eşcinselliği, faizi, içkiyi kumarı, zinayı har daim güncel tutup yazın. zaten kitle cahil olduğu için sizin bu yazınızı okuyan münafık akp ye ve erdoğana sarılacaktır. biraz daha dikkat. artık kemalizm öldü şimdi tayyibizim var. tayyibizim kanunlarını eleştirin. deist olan gençlik, dini çıkarları için kullanan müslüman görünümlü münafıklar var. ülke batmış. müslümanlık sadece lafta. eğer giysiden vuracaksanız başı kapali kıçı açıkları eleştirin. inanın bu tarz şapkadan daha beter dine darbe indirdi. bu münafıkların ekmeklerine yağ sürmeyin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN