Yok daha neler: "Dindar insan laikliği korur"muş!

Newsweek dergisine konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti hükümetinin, "dindar bir insanın laiklik fikrini koruyabileceğini kanıtladığını" söyledi. Biz de diyoruz ki: Yok daha neler!

04-05-2008


İslam ve Hayat

Kapatma davasından sonra laikçi kesimlere yönelik uzlaşma mesajları göndermeyi adet edinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Newsweek dergisine verdiği mülakatta "dindar insanın laiklik fikrinin koruyucusu olduğunu" öne sürdü ve "dini şövenizm" şeklinde ne idüğü belli olmayan bir terim ortaya attı. 

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Erdoğan, AK Parti hükümetinin, "dindar bir insanın laiklik fikrini" koruyabileceğini kanıtladığını belirterek, “Biz ortalama Türk'ün partiyiz. Etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini şövenizme tamamen karşıyız” dedi.

Habede şu ifadeler yer aldı: "Başbakan Erdoğan, Newsweek dergisi muhabiri Owen Matthews'e konuştu. AK Parti'nin kapatma davasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne savunmasını sunduğu gün yapıldığı belirtilen söyleşi başında kapatma davasına göndermede bulunarak, "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yaz elde ettiği ezici seçim zaferine rağmen siyasi hayatı için mücadele veriyor” diye yazdı.

Söyleşi sırasında yargıda olduğunu belirterek dava konusunda bir yorumda bulunamayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, Newsweek'in İslam'a ilişkin bir soru üzerine Türkiye'nin, “İslam, demokrasi, laiklik ve modernite” arasında bir denge sağlayarak insanların, hiçbir zaman başarılamayacağını söyledikleri bir şeyi başardığını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

“(Bizim hükümet) dindar bir insanın laiklik fikrini koruyabileceğini kanıtlıyor. Batı'ta AK Parti, her zaman 'kökleri İslam'da olan' bir parti olarak gösteriliyor. Bu doğru değil. AK Parti, sadece dindar insanlar için bir parti değil, biz ortalama Türk'ün partiyiz. Etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini şövenizme tamamen karşıyız. Türkiye, demokrasisi ile İslam dünyasının geri kalan kısmı için bir ilham kaynağıdır.”

Etiketler : #Yok   #daha   #neler:   #Dindar   #insan   #laikliği   #korurmuş!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN