Yeni Şafak ve Zaman bunu da yaptı!

Yeni Şafak ve Zaman'ın da üyesi olduğu Basın Reklam Platformu'nun hazırladığı ve "farklı" olma iddiasındaki bu iki gazetenin de imza atıp yayınladığı ilanda şu ifadeler yer alıyor: "...yeni bikini modelleri ve dedikodular için, dünyanın hali ne olacak öğrenmek için, tatil yapmayan köşe yazarları için gazete okunur..."

03-08-2008


İslam ve Hayat

Aslında bizi şaşırtmadılar. Çünkü özellikle de son bir kaç yıldır "ölçü"yü tamamen kaçırdıklarını, Hududullah gibi bir dertlerinin kalmadığını görmek zor değil. "Farklı gazete" sloganlarıyla yola çıkıp da cahiliye medyasından bazı siyasi-sosyal meselelere bakış dışında neredeyse faklarının kalmadığını herkes biliyor. Temel ölçüleri "köprüyü geçmek" olunca, bunun için feda etmeyecekleri ölçü bulunmadığını defaatle gösterdiklerini, köprü uzadıkça da ölçüsüzlüğün bu yayın organlarında yerleşik durum haline geldiğini müşahade ettik. Kendilerini o kadar kaptırdılar ki, yapılan tüm uyarılara, gelen tepkilere kulak bile asmadılar. Rabbimizin "Allah ve Rasulü ile savaş" olarak nitelediği faiz reklamlarını yayınlamaktan, "sevgililer günü" adlı modern hurafenin rüzgarına kapılıp ekler yayınlamaktan, "iddaa" adlı resmi kumar oyununun reklamlarını yayınlamaktan geri kalmadılar. Rabbimizin "gözleri haramdan sakınma" emri bu yayın organlarını neredeyse hiç ilgilendirmedi. Sayfalar boyu açık-saçık kadın fotoğraflarını bazen "reklam", bazen "haber" adı altında yayınlamaya başladılar bir noktadan sonra. 

Yeni Şafak ve Zaman şimdi de Hürriyet, Sabah, Akşam, Vatan, Milliyet gibi cahiliye medyasının yayın organlarıyla birlikte "bikini modelleri"nden, "dedikodu"lardan söz eden bir ilana imza atıp tam sayfa yayınlamakta bir sakınca görmedi.   

Yeni Şafak ve Zaman'ın da üyesi olduğu Basın Reklam Platformu'nun hazırladığı ve "farklı" olma iddiasındaki bu iki gazetenin de imza atıp yayınladığı ve reklam verenlere yönelik "Bir gazete yaz aylarında daha da çok okunur" mesajı taşıyan ilanda şu ifadeler kullanıldı:

"...Güneşin altında sere serpe gazete okunur... Açıklanan bilançolar için, transfer sezonu ve kupa kuraları için, olimpiyat haberleri için, yeni bikini modelleri ve dedikodular için, dünyanın hali ne olacak öğrenmek için, tatil yapmayan köşe yazarları için gazete okunur..."

Evet, Yeni Şafak ve Zaman'ın bu ilana imza atıp yayınlamasına şaşırmadık. Zira "köprü" henüz geçilmedi! Biz kendimizi bildik bileli de "köprü" hep vardı ve öyle görünüyor ki hiç bitmeyecek!

Şaşırmadıksa bu haberi niye mi yaptık? Belki bu tür şeylere hala şaşıran kardeşlerimiz bazı gerçeklerin farkına varır düşüncesiyle...

 

Etiketler : #Yeni   #Şafak   #ve   #Zaman   #bunu   #da   #yaptı!   
YORUMLAR
  • Ziyahan ALBENİZ   02-10-2008 17:46

    Dinler arası diyalog mu? Hak gelir batıl yok olur, arkadaşlar! İbadet hürriyetlerini korumak, adaletli davranmak elbette ki bizim sorumluluğumuzdur; ama bu kardeşlik de neyin nesi? Diyalogtan kastedilen nedir? Sınırları ziyadesiyle silik bir kavram değil mi sizce de? Şahsen ben anlamadım. Anlayan beri gelsin!

  • hizbullah   30-08-2008 07:51

    Allahın selamı hidayete tabi olanlara olsun..şahsen ben bu habere şaşırmadım..uzayda yaşamıyoruz neticede..zaman ve yenişafak gazetesi sadece giyim kuşam veya ahlaki anlamda nahoş olan sözler ve resimler yayınlamakla yetinen bir gazete deildir..Aynı zamanda kendisi gibi düşünmeyen, sesleri ve renkleri kendilerinden daha koyu olan müslümanlara ifitra atıp karalamayıda kendine vazife bilen gazetelerdir..Allah ıslah etsin diyorum...

  • melek   26-08-2008 14:49

    Kimsenin imani konumunu, düşüncelerini bilemezsiniz. Evet bu gazetelerin yaptığı yanlışlar vardır muhakkak ama sizin için saçma gelen bir kaç şeye takılıp bunlar hristiyanlığı yaymaya çalışıyor, islamiyeti yok etmeye çalışıyor gibi bir ithaf çok büyük bir iftiradır. Belki de haklısınız, bunlar onu yapmaya çalışıyor. Ama bir de yanıldığınızı düşünün, inançlı bir insansanız Allah rızası için yola çıkmış onca insanın kul hakkının hesabını nasıl vereceksiniz onu düşünün. Kötü bilinmekle iyi bilinmez. İyiyi, doğrusunun ne olması gerektiğini gösterin. Onlar da kendilerince hizmet etmeye çalışıyor. Eleştirilerinizi uygun bir şekilde dile getirirsiniz, yaptıklarını değerlendirirsiniz. Ama bunlara şaşırmamak gerek, köprüyü geçinceye kadar bilmem ne vs. ifadeler dedikodudan, boş laftan başka birşey değil ve seviyeli insanlara yakışmaz.

  • turgut   06-08-2008 14:08

    Değerli bir haber, teşekkür ederim paylaşıldığı için. Benim belirtmek istediğim baska bir konu var. DİNLER ARASI DİAOLG veya DİNLERİN KARDEŞLİĞİ. Bu konularda da Zaman Gazetesi ve sahibi Sayın Gülen'in takdire şayan çalışmalarını biliyorsunuzdur. Hatta bu kavramı ülkemize taşıyan bizzat Gülen'dir Peki kaçınız bu safsatanın gerçekte ne anlama geldiğini biliyor. Bakınız Hıristiyan bir yazar bu konuda ne diyor."Dinler Arası Diaolg bir yalandır. Amaç tek Tanrıya inancı vurgulayıp islamiyeti Hıristiyanlık altında yok etmektir. Çünkü islamiyet insani yani mantığa dayalı bir dindir. Özgürlükçüdür. Hıristiyanlık ise tam aksine kilisenin söz sahibi olduğu bir dindir" HERŞEY AÇIK BENCE...

  • mesut bilal   06-08-2008 10:50

    cenabı Allah ıslah eylesin

  • Orhan Albayrak   05-08-2008 20:36

    Selam ve Sevgi ile Degerli kardeşler haber uydurma değil bizatihi gerçektir inanmayan kardeşler 3 Ağustos tarihli yenişafak ve zaman gazetelerini alırlar ve kendi gözleriyle müşahede ederler tabiki gerçekten dogruyu ögrenmek istiyorlarsa Eğer gazeteleri temin edemiyorsanız bu gazetelere telefon ederek böyle bir ilan yayınlayıp yayınlamadıklarını sorunuz..Yahya beyefendiye duyrulur.Müslümanın hayata karşı bir duruşu vardır, uyması gereken ilkeleri vardır, benyaptım oldu anlayışı yoktur.Müslüman aksesuar degildir efendim,herşeyi evetleyen değildir efendim,İslam bir yaşam biçimidir ve hayatı tanımlama ve yaşama şekli verdır.Eğer iman iddiasında isek bu iddiayı yaşayayarak ispat etmek zorundayız. yoksa böyle bir imanın ne insanın kendisine nede çevresine faydası yoktur.Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun

  • ali   05-08-2008 15:59

    siz kendinize bakın.... haset etmeyin...

  • Ziyahan ALBENİZ   05-08-2008 10:47

    Gerçekten ilginç.. ama haber değil! Kardeşlerimizin bu habere yaptığı yorumlar gayet ilginç. Yanlışları uyarma, iyiliği emredip kötülükten sakındırma sorumluluğunu nasıl olur da, müslüman müslümanı eleştirmemeli karşılığı ile engelleriz. Peki ne yapacağız? Ortalıık toza dumana mı karışsın? İnsanları uyarmak biizm sorumluluğumuz değil mi? Zaman ve Yeni Şafak beni hiçbir zamna şaşırtmadı. Onların anlayışları, hevalarını tanrı edinmeleri beni hiç şaşırtmadı, şaşırtmayacak da.. Sizce de artık yitik vicdanımız Ebu Zerr'i bulma zamanımız gelmedi mi? Selam ve dua ile!

  • YAHYA   04-08-2008 11:15

    haberin kaynağı kimin yazdığı belli değil böyle bir beyanın olduğunu gösteren her hangi bir link bilgi yok. neye ve kimlere göre yapılan bir haber anlaşılması zor. zaten bu çarpık medyada kaç müsbet gazete varki onlarıda böyle karalarsak kimleri destekleyeceğiz

  • İBRAHİM ETHEM ŞEKERLİ   04-08-2008 10:29

    Sn. Şerife Kucur kardeşimiz, Sizlerde ne güzel demişsiniz müslümanlar birlik olsa diye. Peki ne üzerine birleşeceğiz ? Allahın indirdiği Kur'an üzerine mi yoksa köprü geçmek için kendimize uydurduğumuz din üzerine mi ? Biz, her insana olduğu gibi yanlışlarını gördüğümüzde, günde 5 vakit beraber kıbleye dönüp de namaz kıldığımız arkadaşlara da doğruları anlatmak zorundayız. Biz şahitleriz. Duyduğumuz ve gördüğümüz her şeye şahidiz. İnsan bu dünya hayatında yalnızca yaptıklarıyla sorguya çekilmeyecek. Aynı zamanda yapması gerektiği halde yapmadıklarıyla da sorguya çekilecek. Yüksek bir yerden aşağı düşmek üzere olan biri; görmemezlikten gelinebilinir mi ? sessizce durup beklenilebilir mi ? Biz çığlık atıyoruz, avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz ki tehlikenin büyüklüğünü farkedebilsinler. Yoksa kimseyi karalamak bizlere yakışmaz.

  • şerife kucur   04-08-2008 08:56

    Selamünaleyküm.Degerli kardeşim müslümanın müslümanı eleştirmesi biraz tuhaf geldi bana.Neden dersen o kadar ahlaksızca yayın yapan gazeteler varken müsbet gazeteleri eleştirmek biraz haksızlık olmazmı? Zaten biz burada hata yapıyoruz .Müslümanlar birlik olabilseler öbürlerine meydan dar gelir.Biz bunu bir türlü başamadıl ama bir gün bu olacak inşaallah Allah ın izniyle.Allah c.c. yar ve yardımcımız olsun

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN