Yanan otobüsten sağ çıkan yolcudan toplumun duyarsızlığına isyan

Kendi imkanlarıyla hastaneye giden yaralı yolculardan Adem Özdemir, yoldan geçen araçların kazazedelere yardım etmediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Kaza sonrası kırılan camdan çıkarak kurtulduğunu anlatan Özdemir, "Ambulans gelmedi, yoldan geçen aracın kaportasına vurup 'abi adamlar yanıyor' dedim, durup yardım etmediler.

09-06-2011


Dün korkunç bir trafik kazası haberiyle sarsıldık. İstanbul'dan Trabzon'un Of ilçesine giden yolcu otobüsü, Görele ilçesinde trafik levhasına çarpıp devrilirken, alev alan otobüste 9 kişi yanarak can verdi.

Yaralı 35 kişinin durumlarının ağır olduğu belirtiliyor. Yangının akaryakıt olarak kullanılan 10 numaralı yağdan kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor. Edinilen bilgilere göre otobüste şoför olarak baba-oğul çalışıyordu. Direksiyonda bulunan oğul Ali Yılmaz hayatını kaybederken, kaza sırasında istirahat eden Necip Yılmaz yaralandı.

İstanbul'dan Trabzon'un Of ilçesine giden Ali Yılmaz yönetimindeki yolcu otobüsü, dün sabah 07.00 sularında Soğuksu Mahallesi mevkiinde trafik uyarı işaretlerine çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen otobüs bir anda alev aldı. Aracın arka kısmında bulunan yolculardan büyük kısmı çevreden yardıma koşanlar tarafından çıkarıldı. İtfaiyenin müdahalesine rağmen araçta sıkışanlar yanmaktan kurtarılamadı. Görgü şahitleri, otobüsün direğe çarpması sonucu büyük bir patlama sesi duyduklarını, yan yatarak sürüklenen aracın aniden alev topuna döndüğünü söyledi. Otobüstekilerin büyük bölümünün Trabzon ve Rize yolcuları olduğu belirtildi. Otobüsün sahibi Rüştü Çakır, patlamanın direğe çarptıktan sonra değil çarpmadan önce meydana geldiğini savundu. Otobüsteki yedek kaptanla görüştüğünü belirten Çakır, önce bagajdan patlama sesinin geldiğini, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptığını ve yangının daha sonra çıktığını söyledi.

Herhangi bir sabotaj veya saldırıdan şüphelenmediklerini ifade eden Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, otobüsteki yangına, 10 numaralı yağın sebep olduğu üzerinde durulduğunu vurguladı. "Yaralıların durumu ağır. Ölü sayısının artmasından korkuyoruz." diyen Şahin, yaralıların Görele Devlet Hastanesi başta olmak üzere Giresun ve Trabzon'daki hastanelere kaldırıldığını, 7 kişinin de tedavilerinin ayakta yapıldığını kaydetti.

Kazada ölenlerden sürücü ve 3 yolcunun kimlikleri tespit edildi. Sürücü Ali Yılmaz ile muavin Erhan Yıldız, yolculardan Mehmet Usta, Kadir Tütüncü ve Abidin Bekar hayatını kaybetti. Otobüste 4'ü personel 39'u yolcu toplam 43 kişinin bulunduğu, ölen diğer yolcuların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı öğrenildi.

'ADAMLAR YANIYOR' DEDİM KİMSE YARDIM ETMEDİ

Kendi imkanlarıyla hastaneye giden yaralı yolculardan Adem Özdemir, yoldan geçen araçların kazazedelere yardım etmediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Kaza sonrası kırılan camdan çıkarak kurtulduğunu anlatan Özdemir, "Ambulans gelmedi, yoldan geçen aracın kaportasına vurup 'abi adamlar yanıyor' dedim, durup yardım etmediler.  İnsanlar can çekişirken sadece 45 dakika orada kaldık. Arkadaşla taksi tuttuk hastaneye geldik. İnsanımız bu kadar duyarsız olmamalı." diye konuştu.

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Yanan   #otobüsten   #sağ   #çıkan   #yolcudan   #toplumun   #duyarsızlığına   #isyan   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN