Türkiyeli Müslümanlar Gazze için ayaktaydı

Siyonist terör rejiminin yeniden Gazze'yi, Han Yunus'u, Refah'ı vurmaya başladı. İsrail'in kanlı saldırılarına İstanbul, Ankara, Malatya, Konya'da tepki vardı. Mısır ve Londra'da da protesto eylemleri vardı.

15-11-2012


Fatih Camii’nde toplanan bir grup, Siyonist terör rejiminin  Gazze saldırılarını protesto etti. Siyonist terör rejiminin    ordusu tarafından katledilen Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları komutanı Ahmet Ceberi, cami avlusunda toplanan kalabalık tarafından anıldı.

Siyonist terör rejiminin dört yıl önceki Gazze işgalinden sonra ilk kez düzenlediği suikast saldırısı, Fatih Camii avlusunda toplanan yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Akşam 21.00 sıralarında cami avlusunda toplanan kalabalık, sloganlar atarak İsrail’i kınadı.

Protesto eyleminde Hamas'ın Siyasi Birim üyelerinden Salih el-Aruri de bir konuşma yaptı ve Filistin direnişinin ölümü öldürdüğünü, ölümden korkmadığını ve işgal devletinin tüm saldırganlığına karşı direniş konusundaki kararlılığından geri adım atmayacağını dile getirdi.

Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Vakit Gazetesi sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere insan hakları kuruluşlarının Gazze’deki katliamlara karşı sessiz kaldıklarını söyledi. Türkiye'nin İsrail’in katliamlarına sessiz kalmadığını bugün Fatih Camii avlusunda gösterdiğini belirten Karahasanoğlu, "İsrail’e bugüne kadar sessiz kalan İslam dünyası, artık sesini yükseltecek. Zalim İsrail, inşallah bir dahaki hicri yıl başında haritadan silinecektir." şeklinde konuştu.

Fatih Camii'ndeki eylemde konuşan İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İslam ümmetinin yiğit bir evladının şehit düştüğünü belirterek, çok acı bir gün yaşadıklarını ifade etti. Filistin’de şehit olan Ahmet Ceberi’nin ölümünün İsrail’in sevincine sebep olduğunu belirten Yıldırım şöyle konuştu: "Buradan ilan ediyorum. Bir tane şehit düştü ama binlercesi dirildi. İşgalci İsrail yapmış olduğu bu operasyona ‘bulut sütunları’ ismini vermiş. Tevratta bulutlar onları koruyacakmış. Sizi koruyacak bir şey kalmadı. Tahrir Meydanı’na bakın. Orada 10 binler toplandı. İleri gidin ki Tahrir Meydanı'ndakiler Refah kapısını yıkıp geçsin. Utanmaz herifler, size kaç kere söyledik 'gerizekalı olmayın' diye. Yahudi halkını ateşe atıyorsunuz.”

Kalabalığa hitap eden Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, tüm Müslümanları Siyonist devletten hesap sormaya çağırdı. İslam dünyasına birlik çağrısında bulunan Kaya, Müslümanları katil devletin saldırılarına topyekûn bir şekilde karşılık vermeye davet etti. İsrail'in akıttığı kanın hesabını vereceğini söyleyen Rıdvan Kaya, bir an önce İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi yönünde çağrıda bulundu. Kaya, “Gazze için nasıl dayanışma içindeysek, Halep, Hama ve İdlip için de dayanışma içinde olmalıyız!” diyerek Gazze ve Suriye için duyarlılık çağrısında bulundu.

Protesto gösterisinde konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, İsrail'i sert bir dille kınarken, İslam ülkelerini de göreve çağırdır. Esmerer, 'Siyonist İsrail ancak güçten anlar. İslam ülkeleri bir araya gelmeden ve İsrail'e karşı yaptırımları gözden geçirmeden Siyonist katiller bu katliamdan vazgeçmeyecekler.' dedi.

Türkiye'nin İslam ülkeleri arasında ki tarihi misyonunu geri kazanması gerektiğine dikkat çeken Esmerer, 'Türkiye elçisinii geri çağırıp Türkiye'de ki Siyonist rejimin temsilcisini de ülkesine geri göndermelidir.'dedi.

Esmerer'den sonra mikrofonu alan AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay ise Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez diyerek başladığı konuşmasında İsrail'i sert bir dille eleştirdi. İsrail'in kana susamış azılı bir katil olduğunu ifade eden Akçay, İslam ülkelerine de çağrıda bulundu. Savaş gemilerinizin, uçaklarınızın, toplarınızın namluları Telaviv'i göstermiyorsa Ey İslam ülkelerinin liderleri o koltuklarda neden oturuyorsunuz diyen Akçay liderlerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.


Tekbir getirerek sloganlar atan grup, bir süre sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

ANKARA'DA PROTESTO

Siyonist terör rejiminin başlattığı Gazze operasyonu, çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla toplanan grup, gece saatlerinde İsrail Büyükelçiliği'nin bulunduğu Atatürk Bulvarı protokol yolunda toplandı. Büyük bir bayrağın açıldığı protesto eylemine İHH, Anadolu Gençlik Derneği, Mazlumder'in de aralarında bulunduğu bir çok sivil toplum kuruluşu katıldı.

Slogan atarak tekbirler getiren grup, İsrail’in başlatmış olduğu yeni Gazze operasyonunu kınadı. Kadın, çocuk, yaşlı, genç birçok insanın katıldığı protesto eylemi, Filistin de bulunan bazı kişilerle canlı telefon bağlantısı kurularak, orada yaşanan durum anlattırıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileride yaptıkları konuşmalarda İsrail'i protesto etti

KONYA

Siyonist terör rejiminin Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı Konya'da protesto edildi.Sosyal medya aracılığıyla organize olan bir grup, saat 22.00'den itibaren Kültürpark'ta toplanmaya başladı. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, bir süre slogan attı. Konya Ayder-İHH Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in ikindiden sonra Gazze'ye büyük bir saldırı başlattığını anımsattı. 'Şu an itibariyle aralarında kız çocuğunun da olduğu 9 şehidimiz var'' diyen Erdim, Gazze'deki Ayder-İHH temsilcileriyle yaptıkları telefon görüşmelerinde, ''bombardımanın devam ettiği ve İHH'nın Gazze bürosunun da bu bombardımanda isabet aldığı'' bilgisine ulaştıklarını ifade etti.

Müslümanların bilinçlendiğini belirten Erdim, ''Şu anda Mısır Tahrir Meydanı'ndaki Müslümanlar ayakta. Libya'daki, Tunus, İstanbul'daki ve Arabistan'daki Müslümanlar ayakta, Konya da ayakta'' dedi.İsrail'in bunların farkında olduğunu dile getiren Erdim, şunları kaydetti: ''Kudüs'ün yolu açılıyor, Şam düşüyor, Suriye düşüyor. İnşallah önümüzdeki günler aydınlık günlere gebe olacak. Bunun hesabı ağır bir şekilde siyonistlerden sorulacak'' diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Salih Zeki Keş de Gazze'deki harp malulü bir kişiyle telefon görüşmesi yaptı.Telefondaki harp malulü, Gazze'de yaşananları şöyle aktardı: ''Gazze'ye yapılan saldırılar askeri noktalara, birtakım köylere ve mahallelere yapıldı. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Yapılan saldırılara buradan füzelerle karşılık vererek kendimizi savunmaya çalışıyoruz. Direnişimiz ne şimdi biter ne de gelecekte biter, direnişe devam edeceğiz. Türkiye'de şehirlerde, caddelerde toplanan kardeşlerime şunu müjdelemek istiyorum. Siyonist terör rejiminin  Mısır elçisi Mısır'dan kovuldu. Şu anda 8 şehidimiz ve 70'ten fazla da yaralımız var. Şu an aldığımız habere göre Gazze'nin güneyine doğru Siyonist terör rejiminin  tanklarının ilerlediğini öğrendik.' 'Bir süre, ''Kahrolsun İsrail'' sloganı attan ve tekbirler getiren grup, olaysız dağıldı. 

(İslam ve Hayat / Timeturk)

Etiketler : #Türkiyeli   #Müslümanlar   #Gazze   #için   #ayaktaydı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN