
Taliban: İşgal rejimini tanımayacağız ve onunla ilişki kurmayacağız
Afganistan’daki Taliban yönetiminin resmi sözcüsü Muhammed Naim, Afganistan İslam Emirliği’nin siyaset planında, İsrail işgal rejimini tanımanın ve onunla ilişki içine girmenin yer almadığını söyledi.
04-09-2022

Sözcü, Taliban hareketinin Kudüs’e destek konusundaki tavrının çok açık ve net olduğunu, İsrail işgal rejiminin Filistin’de yaptıklarının da tamamen zulüm olduğunu ifade etti.
Basın organlarından kendisine yöneltilen sorularda yer alan Taliban’ın uluslararası alanda tanınmasının, İsrail’in tanınması şartını içerdiğine dair iddiaları da reddederek; “Bunun Afganistan’ın talebiyle ne ilgisi var?” diye sordu.
Naim, twitter’deki kişisel hesabında yayınladığı mesajlarında işgal rejiminin zulüm uygulamalarına karşı tavırlarını ve Kudüs davasına verdikleri desteği dile getirerek İsrail işgal rejimini tanımalarının söz konusu olmadığını dile getirdi.
Taliban daha önce yaptığı açıklamalarda, ABD’nin Taliban yönetimini tanımaması için uluslararası topluma baskı yaptığı iddiasında bulunmuştu.
Taliban’ın uluslararası alanda tanınmak için yürüttüğü çalışmalardan henüz hiçbir sonuç alınmış değil.
(Filistin Enformasyon Merkezi)
Afetler, İlahi İradeden Bağımsız Telakkiler ve İhmaller
Kapitalizmin fendi, ‘Yeni Turancılığı’ yendi
Turkuaz Medyaya Bak, Muhafazakâr Demokrasi Dinini Tanı
ÇOK DİNLİLİK SORUNU VE HAYDAR BAŞ'A DAİR
Bu utanç Türkiye’ye ve AKP’ye yeter
BİR DİZİDEKİ İLGİNÇ BİR İFADENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
GAZZE DOSTU FEVZİYE ŞENOĞLU SERBEST BIRAKILDI
Bayramımız mübârek olsun
Makaleler
Hava Durumu