Suriye'de 72 mazlum daha katledildi

Katledilen Suriyelilerle ilgili raporlama çalışmalarını gün bitiminde yayınlayan Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) dün 72 kişinin katledildiğini açıkladı.

05-09-2013


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), tarafından yapılan yazılı açıklamada, rejim güçlerinin hava ve karadan rejim karşıtlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıların dün de yoğun bir şekilde devam ettiği ve 67 kişinin katledildiği bildirildi.

Katledilen Suriyelilerle ilgili raporlama çalışmalarını gün bitiminde yayınlayan Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ise dün 72 kişinin katledildiğini açıkladı.

KATLEDİLENLERİN 10’U ÇOCUK; 9’U KADIN…

LCC’nin verdiği bilgilere göre 25 kişi Şam kırsalında, 18 kişi Halep’te, 11 kişi İdlip’te, 6 kişi Humus’ta, 4 kişi Deyr ez-Zor’da, 4 kişi Dera’da, 2 kişi Hama’da, 2 kişi Rakka’da katledildi.

Rejim güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere havan topu ve roketlerle düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi de yaralandı.

Esed güçlerinin Şam'ın Kasyon Dağı'ndan kentin muhaliflerin denetiminde olan yerleri topçu ateşiyle vurduğunu aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi, kentin Duma, Haresta, Dareya ve Yermuk banliyölerinde silahlı muhaliflerle hükümet güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını duyurdu.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Suriye'de   #72   #mazlum   #daha   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN