Sudan saldırısıyla ilgili önemli rapor

Ez-zaman Gazetesi, İsrail basınına dayandırdığı haberinde, Sudan'daki Yermuk silah fabrikasına yapılan saldırı ile ilgili önemli bir rapora ulaşıldığını duyurdu.

31-10-2012


Irak'ta yayınlanan Ezzaman gazetesinin haberi şöyle; İsrail basını Sudan’daki Yermuk silah fabrikasına yapılan saldırı ile ilgili önemli bir rapora ulaşıldığını duyurdu. Askeri yetkililere dayandırılarak verilen haberde, saldırının aslında silah fabrikası yakınlarında bulunan ve Hamas’a gönderilmek üzere İran tarafından hazırlanan imha gücü yüksek silah konteynırlarına yönelik olduğu belirtildi.

İsrailli yetkililer silahların Hamas’a ulaşması durumunda İsrail’in güvenliğinin tehlikede olacağını da açıkladı.

Sudan hükümeti ise  Yermuk askeri silah fabrikasında İran’a ait herhangi bir silahın bulunmadığını ve söylentilerin asılsız olduğunu duyurdu.

Sudan istihbaratından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise CIA ile görüşüldüğünü ve saldırıda Amerika’nın hiçbir şekilde müdahil olmadığına dair bilgi alındığını açıkladı.

Diğer yandan Yermuk saldırısının ardından İran savaş gemilerinin Sudan’a gittiğine dair haberler de çeşitli basın yayın organlarında yer aldı.

(Kaynak: TRT)

Etiketler : #Sudan   #saldırısıyla   #ilgili   #önemli   #rapor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN