Siyonist işgal rejimi, Gazze'de üç İslami Cihad liderini aileleriyle birlikte katletti

Siyonist işgal güçlerinin bugün (9 Mayıs Salı)) sabahın erken saatlerinde Gazze'ye düzenledikleri hava saldırılarında, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın 3 komutanı ile onların eşleri ile çocuklarının oluşturduğu toplamda 13 kişi şehit edildi, saldırıda en az 20 kişi de yaralandı.

09-05-2023


Siyonist işgal güçlerinin bugün (9 Mayıs Salı)) sabahın erken saatlerinde Gazze'ye düzenledikleri hava saldırılarında, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın 3 komutanı ile onların eşleri ile çocuklarının oluşturduğu toplamda 13 kişi şehit edildi, saldırıda en az 20 kişi de yaralandı. Saldırıda işgal ordusunun savaş uçaklarıyla farklı noktaların hedef alındığı belirtildi.
 
Şifa Sağlık Kompleksi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiye olayla ilgili en son açıklamasında 17 yaşında bir genç kızın daha hayatını kaybetmesiyle saldırıda şehit edilenlerin sayısının 13'e çıktığını duyurdu.
 
 
Ebu Silmiye, şehit edilenler arasında 4 çocuk ve 6 kadının yer aldığını, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu dolayısıyla şehit sayısının artabileceğinden endişe edildiğini dile getirdi.
 
Yerel kaynaklar işgal uçaklarının Gazze'de farklı noktalara saldırılar düzenlediklerini ve bu saldırılarında Gazze şehrinde iki apartman dairesi ile Rafah şehrinde bir evi hedef aldıklarını bildirdi. Bu saldırılarda İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları'nın üç komutanının evlerinin hedef alındığı belirtildi.
 
 
Şehit edilen komutanlardan birinin, Kudüs Tugayları'nın ileri gelen komutanlarından Askeri Meclis Genel Sekreteri Cihad Şakil El-Ğannam, birinin yine ileri gelen komutanlarından Askeri Meclis üyesi Halil Salah El-Behtini, birinin de Kuzey Bölgesi komutanı ve aynı zamanda Kudüs Tugayları'nın Batı Şeria bölgesindeki askeri faaliyetlerinin de organizatörlerinden Tarık Muhammed İzzuddin olduğu bilgisi verildi. Bunlardan Tarık Muhammed İzzuddin'in Özgürlerin Vefası takas anlaşmasında özgürlüğüne kavuşmuş eski esirlerden olduğu belirtildi.
 
(İslam ve Hayat / Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejimi   #   #Gazze'de   #üç   #İslami   #Cihad   #liderini   #aileleriyle   #birlikte   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN