

Siyonist işgal polisi eşliğinde Harem-i Şerif'e baskınlar devam ediyor
İsrail'in HaBayt HaYahudi Partisi milletvekili Shuli Moale, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
08-11-2018

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, HaBayt HaYahudi (Yahudi Evi) Partisi milletvekili Shuli Moale beraberindeki bir grupla, İsrail polisi eşliğinde Harem-i Şerif'in avlusuna girdi.
Açıklamada ayrıca, bugün 84 fanatik Yahudi ile İsrail üniversitelerinde okuyan 124 öğrencinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ifade edildi.
Aşırı sağcı milletvekili Moale, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrailli milletvekillerinden biri olarak biliniyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi Milletvekili Yehuda Glick de dün bir grup fanatik Yahudiyle İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.
İsraillilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar nedeniyle Filistinliler ile İsrail güçleri arasında yaşanan gerginlik sebebiyle Başbakan Binyamin Netanyahu, Ekim 2015'te İsrail Meclisi üyesi milletvekilleri ve bakanların Mescid-i Aksa'ya girmelerini yasaklamıştı.
Netanyahu yaklaşık 3 yıllık yasağın ardından temmuz ayında İsrailli milletvekillerinin 3 ayda 1 kez olmak üzere Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermiş, İsrail Meclisi Basın Ofisi de Aksa'ya girmek isteyen milletvekilleri için uygulanacak ayrıntılı talimatları duyurmuştu.
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.
Hamas'la siyonazi işgal çetesi, geçici ateşkeste anlaştı
Lanetlenmişlere karşı olması gereken tavır
Güneye gitmeye zorlanan Gazze halkı göç yolunda
Soykırım Saldırısı Altındaki Gazze'de Son Durum (VİDEO)
Soykırımın 27. gününde katledilen Gazzeli mazlumların sayısı 9 bini geçti
Gazze'deki soykırımda 26. günde korkunç rakamlar
Ebu Ubeyde: Düşmanın 22 zırhlı aracını imha ettik, Gazze düşmana mezar olacak
Hamas sözcüsü: Soykırım politikası işgalciyi amacına ulaştıramayacak
Makaleler
Hava Durumu