Siyonazi işgal çetesinin soykırımında katledilen Gazzelilerin sayısı 20 bine yaklaştı

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra dün (7 Aralık Perşembe) düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdikleri saldırılarda tespit edilen şehit sayısının 7 binden fazlası çocuk olmak üzere 17 bin 177 olduğunu yaralı sayısının ise 46 bini geçtiğini dile getirdi. Ayrıca enkaz altında da binlerce mazlumun naaşı bulunuyor.

08-12-2023


Siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik olarak başlattıkları soykırım 6ü. gününe ulaştı. İşgal güçleri hem havadan hem de karadan saldırılarını yoğun bir şekilde sürdürerek toplu katliamlar gerçekleştiriyorlar. Muhtelif noktalarda ateş çemberi ismini verdikleri saldırı hedefi oluşturarak binaları sahiplerinin ve içinde ikamet edenlerin üzerine yıkıyorlar. Belli bölgeleri tahliye etme amaçlı talimatlar verilmesi sebebiyle insani sıkıntılar da artıyor. 
 
İşgalcilerin tüm saldırganlıklarına rağmen direnişin işgal güçlerinin ilerlemesini engelleme amaçlı mücadeleleri de devam ediyor. Bu sebeple Gazze'nin farklı noktalarında işgal güçleriyle direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi ve direniş güçleri siyonist işgal güçlerine ağır kayıplar verdirmeyi başardı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal ordusu havadan savaş uçaklarıyla, denizden askeri botlarla ve karadan da tanklarla yüzlerce saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılar sonucunda yine yüzlerce Filistinli şehit oldu veya yaralandı. 
 
Verilen bilgilere göre saldırılarda ağırlıklı olarak yine güney kesimdeki Hanyunus bölgesi, Gazze Şeridi'nin kuzey kesimi ve doğu kesimi hedef alındı. Bu arada işgal güçleri karadaki saldırı alanını genişletme girişimlerinde bulundu. 
 
Gazze şehrinin güneydoğusundaki Sabre Mahallesi'nde bulunan ve Et-Turk ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu onlarca kişi şehit edildi. 
 
Hanyunus'un batısındaki Emel Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda da 5 kişi şehit edildi. 
 
İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan En-Nusayrat Mülteci Kampı'nda hedef aldıkları bir evde de 4 kişi şehit edildi. 
 
İşgal ordusunun savaş uçakları Hanyunus'un doğusundaki Beni Suheyla bölgesine birçok saldırı gerçekleştirdiler ve buradan hastanelere yaralıların nakledilmesi işlemlerinin başladığı bildirildi. 
 
Kuzey kesimdeki Cibaliya Mülteci Kampı'na da hem havadan hem de toplarla saldırılar düzenlendi. 
 
İşgal uçaklarının bugün sabah Gazze şehrindeki Yermük ve Ed-Derc mahallelerine saldırılar düzenlediği haber verildi. 
 
Rafah şehrinin güneyindeki Yebna Mülteci Kampı'nda Berhum ailesinin evine düzenlenen saldırıda bir kişi şehit edilirken birçok kişi de yaralandı. 
 
İşgalcilerin Hanyunus'ta Eş-Şureyci ailesinin evine saldırı düzenlemelerinden sonra sivil savunma ekipleri çoğu çocuk 4 şehidin cesedini çıkardılar. 
 
En-Nusayrat ve El-Meğazi mülteci kamplarına düzenlenen saldırılarda 9 kişi şehit oldu. El-Meğazi Mülteci Kampı'nda Et-Tilbani ailesinin evinin vurulması sonucu 3'ü çocuk 4 kişi şehit oldu. 
 
Hanyunus'taki Nasır Tıp Kompleksi kendilerine 12'si kadın, 7'si çocuk 44 şehidin cenazesinin ulaştığını, ayrıca 48'i kadın 27'si çocuk olmak üzere 190 kişinin yaralandığını duyurdu. 
 
Birkaç gün önce işgalcilerin Hanyunus'taki Halime Camisi'ne düzenledikleri saldırıda yaralanan bir genç yaralarının tesiriyle hayatını kaybetti. 
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Siyonazi   #işgal   #çetesinin   #soykırımında   #katledilen   #Gazzelilerin   #sayısı   #20   #bine   #yaklaştı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN