Siyasal hakimiyet kimin hakkıdır?

İlah edinme ifadesi; ayette edinme diye çevrilen "lâ tecâl", yetkin olmayanı yetkin kılmak , yetkin edinmek gibi bir anlam örgüsünde, ben seni filanca makama, mevkiye yetkin kıldım, atadım şeklinde; "Yetkisiz, yetkililer üretmek" veya sakın ilah icat etme/edinme/ kılma girişiminde bulunma! uyarısı yapılır.

12-03-2022


İlah edinme ifadesi;  ayette edinme diye çevrilen "lâ tecâl", yetkin olmayanı yetkin kılmak , yetkin edinmek gibi bir anlam örgüsünde, ben seni filanca makama, mevkiye yetkin kıldım, atadım şeklinde; "Yetkisiz, yetkililer üretmek" veya sakın ilah icat etme/edinme/ kılma girişiminde bulunma! uyarısı yapılır.
 
Allah ile beraber ifadesi; Şirkten-ortak tutmaktan kaçınmamızı isteyen bir emirdir. Dikkat edilecek olunur ise, Allah’ın ilah olmadığı/kabul edilmediği gibi bir anlayıştan uzak, ilah olma vasıflarından/yetkilerinden belirli bir cüz'ü/işlev ve yetkiyi başka/yaratılmış varlıklara yakıştırma/kılma/edinme tarzında, yetkisiz yetkililer üretilmemesi istenir, İlah’ın tek olduğu, ortağı olamayacağı, insanın kendi kendisini kandırmasının beyhude bir çaba olduğu öğretilir.
 

Etiketler : #Siyasal   #hakimiyet   #kimin   #hakkıdır?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN