Şahin Sertkaya'ya şahitlik

Güzel adamdı Şahin abi, asla tevhidi çizgiden taviz vermemişti. Küfre karşı soyismi gibi kaya gibi, taş gibi sertti. Şahin abi çayın demine su katmazdı, herhalde tevhide bir şeyin katılmasına karşı olduğu gibi çayına da istemezdi.

03-09-2023


Hep çizgisini korudu, davaya fedakarlık noktasında zindanlarda kaldı. Kendisiyle yapmış olduğum bir radyo programında 28 Şubat'ı konuşurken görmüş olduğu işkenceleri anlatmıştı. Çok sıkıntı çekmişti, fakat hiç taviz vermemişti.

Küfre karşı soyismi gibi kaya gibi, taş gibi sertti. Bir keresinde sohbetimizde birileri cezaevinde sisteme karşı başkaldırı yaparken, talepleri laik seküler çizgide olmuş. "Bu talep İslami değil, dolayısıyla bizim bu talepte yer almamız doğru olmaz" diye yaptığı net itirazını dile getirmişti.

Güzel adamdı Şahin abi, asla tevhidi çizgiden taviz vermemişti. Şahin abi çayın demine su katmazdı, herhalde tevhide bir şeyin katılmasına karşı olduğu gibi çayına da istemezdi.

Osman Yıldız'ın şahitliğini okumak için tıklayınız

 

Etiketler : #Şahin   #Sertkaya'ya   #şahitlik   
YORUMLAR
  • Rıdvan Dinçer    04-09-2023 22:10

    İnne lilleh ve inne ileyhi raciûn. Rabbim şahin kardeşimin hesabını kolaylaştırsın, günahlarını örtsün. Resimde bulunan Ali kardeş ve Ahmed abi ile beraber kısa aralıklar ile aramızdan ayrılan üç mü'min... Rahmân-ın rahmetine ermelerini diliyoruz. Bizlere "ölüm" ayeti ile daha iyi bir çaba ve kazanç ile Rabbimizin huzuruna ermemiz gerektiğinin mesajını verip ayrıldılar... Şahin kardeş "Harbi ,samimi ve içten" bir kardeşimiz... Allah için onu sevmiştik... Rabbim de onu sevdikleri arasına katması duası ile Elebtteki! "Ondan geldik- ona aidiz ve ona döneceğiz"

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN