Rakam fetişizminde son nokta: “100 bin dua, 10 bin hatim"

Son dönemlerde bir furya halini ve İslam mesajının özünden ve maksadından uzak, rakam fetişizmi diyebileceğimiz bir işgüzarlıkla Kur'an'ı anlaşılıp yaşanılan bir hayat kaynağı olmak yerine sevap makinesine dönüştüren anlayışın bir sonucu olarak gelişen "hatim kampanyaları" formatı Esenler'de düzenlenen bir etkinlikle yeni bir boyut kazandı.

15-08-2012


İslam ve Hayat

İslam mesajının özünden ve maksadından uzak, rakam fetişizmi diyebileceğimiz bir işgüzarlıkla Kur'an'ı anlaşılıp yaşanılan bir hayat kaynağı olmak yerine sevap makinesine dönüştüren anlayışın bir sonucu olarak gelişen ve son dönemlerde bir furya halini alan ve "hatim kampanyaları" formatı Esenler'de düzenlenen bir etkinlikle yeni bir boyut kazandı. "100 bin dua 10 bin hatim" adı verilen etkinliğin duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da ilklere ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde unutulmaz bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye’de ilk defa aynı anda 100 bin kişi ellerini semaya kaldırarak dua edecek. Türkiye’de ilk defa yapılacak olan “Dualarda buluşuyoruz… 100 bin dua, 10 bin hatim” programında binlerce hatim, yüz binlerce salavat-ı şerife, tevhit ve tekbirler okunarak Allah’a yakarılacak. 

Esenler Dörtyol Meydanı’nda saatler 00.05’i gösterdiğinde başlayacak olan dua programında tüm yürekler, bereketi bol bu gecenin ruhani ikliminde, huşu içinde bir kez daha dünya barışı için, mazlumlar için, özellikle son dönemde sadece Müslüman oldukları için katledilen Arakanlı Müslümanlar ve İslam coğrafyasının yetim kalmış ülkeleri için niyaz edecek.

Kadir Gecesi’nde ayrıca Ramazan boyunca unutulmaz manevi sohbetleri ile Esenler halkını yalnız bırakmayan Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu ve Mustafa Karataş Hocalar da duaları ile Esenler halkının yanında yer alacak. Manevi ikliminin tüm Esenler’i sarması beklenen programa Esenler halkının yanı sıra üst düzey yetkililer de iştirak edecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Dörtyol Meydanı’nda saatler 00.05’i gösterdiğinde Esenlerlilerin tek yürek olup tek bir dilden ve gönülden Allah’a dua edeceklerini söyledi. Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamanın gerçekleşeceğini söyleyen Göksu, en hassas duygu olan maneviyat ikliminde buluşmanın Esenler adına çok önemli olduğunu vurguladı. Esenler Belediyesi olarak bu mübarek gecede verilecek en mübarek hediyeyi de Esenlerlilere vermek istediklerini dile getiren Başkan Göksu şunları söyledi:

“Dualarda buluşacağımız Kadir Gecesi’nde noter huzurunda yapılacak çekilişle 11 Esenlerliyi Umre’ye göndereceğiz. Kadir Gecesi’nin bereketini kutsal topraklara taşıyacak olan kardeşlerimiz, Dörtyol Medyanı’nda bulunan herkesi dualarında unutmayacaklar. Ramazanın manevi iklimi bundan böyle de Esenler’de yaşanmaya devam edecek.”

Hilal Tv, Kanal 24, A Haber, Tvnet ve Ülke Tv'den canlı yayın yapılacak..."

Etiketler : #Rakam   #fetişizminde   #son   #nokta:   #100   #bin   #dua   #   #10   #bin   #hatim   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN