Radyo Denge’de, Halepçe Katliamı konuşuldu (VİDEO)

Radyo Denge’de 20. Yüzyılın son çeyreğinde en canice işlenmiş katliamı olan Halepçe Katliamı konuşuldu.

17-03-2023


Osman Yıldız’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel’de, 16 Mart 1988’de canî Ba’s rejiminin baş katillerinden, ABD uşağı Saddam’ın ve adamlarının işlediği Halepçe Katliamında dokuz yakın akrabasını kaybeden ve bu katliamdan yaralı olarak kurtulan şahidi Abdulkadir Veysi Muhammed misafir oldu.
 
Programda, Veysi Muhammed genel olarak şu konulara temas etti:
- Halepçe, Irak’ın doğusunda İran’a komşu 70 bin nüfuslu bir Irak şehri idi. İslâm’a bağlı ve adı camiler şehri olarak da bilinen bir şehirdir. Ba’s rejiminin hedef olarak seçilmesinin sebebi de İslâm’a bağlı olması idi.
- Ba’s rejiminin Halepçe katliamından önce Enfal operasyonu başlamıştı. Enfal operasyonunda 182 bin, Halepçe’de ise 5 bin Müslüman kürt katledildi.
- Katliam’dan önce İran güçleri, Ba’s rejiminin Halepçe’ye saldıracağı istihbaratını almalarına rağmen bizim şehirden çıkmamıza izin vermedi, hatta şehirden çıkışımızı sağlayacak köprüyü yıktılar.
- Şehir, cani ba’s rejiminin Almanya’dan aldığı kimyasal bombalarla saldırıya uğradı. Önce ortalığı elma kokusu sardı ve insanlar teker teker bulundukları yere yığılıyorlardı. Her taraf kadın, çocuk ve yaşlıların cesetleriyle doldu ve tarihe bir katliam daha kara bir leke olarak geçti.
- Bizler Halepçe’de sadece katliama uğramadık aynı zamanda bütün bir şehrin eşyaları ve zenginlikleri Ba’s rejiminin adamları tarafından talan edildi.
- Ölenlerimizin cesetlerini Şeyh Osman’ın adamları defnettiler.
 
Programın video kaydı şu linkten izlenebilir:  https://www.youtube.com/watch?v=-_C45r4rZfM

Etiketler : #Radyo   #Denge’de   #   #Halepçe   #Katliamı   #konuşuldu   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN