Rachel Corrie kazaen ölmüş!

Siyonist işgal mahkemesi, Rachel Corrie'nin 2003 yılında orduya ait bir buldozer tarafından ezilmesinin sadece bir kaza olduğuna hükmetti.

28-08-2012


Siyonist işgal mahkemesi, Rachel Corrie'nin 2003 yılında orduya ait bir buldozer tarafından ezilmesinin sadece bir kaza olduğuna hükmetti.

Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına engel olmak isterken hayatını kaybeden Corrie'nin ailesinin açtığı dava reddedildi.

İsgal mahkemesi, Gazze Şeridi'nde 2003'te Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına engel olmaya çalışırken bir buldozer tarafından ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corrie'nin ailesinin siyonist işigal ordusu aleyhine açtığı davayı redetti.

Rachel Corrie, Gazze'de Filistinlilere ait evlerin yıkılmaması için buldozerin önüne geçmiş ve aracın paletleri altında hayatını kaybetmişti.

Corrie ailesi, 23 yaşındaki kızlarının kasten ve yasadışı şekilde öldürüldüğü ve işgal hükümetinin olayla ilgili güvenilir bir soruşturma yürütmediği gerekçesiyle Hayfa'da dava açmıştı.

Mahkeme, bugün açıkladığı kararda, devletin "savaş zamanındaki eylemlerinden ötürü oluşan hiçbir zarardan sorumlu tutulamayacağına" karar verdi. Rachel Corrie'nin ölümü ise 'üzücü bir kaza' olarak nitelendirildi.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Rachel   #Corrie   #kazaen   #ölmüş!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN