Peygamberimizin çocuklarla oynadığı oyunlar

Aynı zamanda öğretmen de olan Musa Mert çoçuklar için kaleme aldığı ''Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar'' adlı kitabı epey bir kaynak tarayarak ve rivayetlere bağlı kalarak düzenlemiş.

24-11-2016


Bu hafta, Haftanın Kitabı bölümümüzde aynı zamanda öğretmen de olan Musa Mert’i bir kitabı var: Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar.

Kitapta Peygamberimizin ashaptan çocuklarla ve torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’le oynadığı oyunlar, onlarla geçirdiği zamanlara dair güzel hatıralar toplanmış. Yazar, okumaları sırasında oyunlarla ilgili olan hadisleri fark edince bu damarın peşine düşmüş. Bu bilgileri dipnotlardan da görüleceği üzere epey bir kaynak tarayarak ve rivayetlere bağlı kalarak düzenlenmiş.

Belki biliyorsunuz, Peygamberimiz (sav) torunları Hasan ve Hüseyin’e “reyhan çiçeklerim” diyor. Çocuklar için ne kadar güzel bir benzetme. Reyhan kokusu ne kadar hoş, yumuşak, sevimlidir. Zaten bir çocuğu kokusu böylesine güzel bir çiçeğe benzetme de bu kadar güzel bir yüreğe ait olurdu.

Musa Mert bir söyleşisinde çocuklar için Peygamberimizin (sav) nostaljik bir kahramandan öteye geçemediği gibi bir gerçeğe parmak basmış. Bu gibi kitaplarla inşallah bu tür yanılgılardan da hep birlikte arınırız.

Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar ile ilgili görsel sonucuKitap, çocuklar için kaleme alınsa da büyüklerin de okuyup, öğreneceği çok şey var. Çocukların oyunlarına nasıl saygı duyulacağı, onların gönlünü almanın güzelliği birebir örneklerle insana örnek oluyor. Çocuk deyip geçen nice “büyük adam”a bunlar ders olur umarız. Sadece kendi çocuklarına değil, yakınındaki her çocuk için o güzel bakışı koruyabilen, davranışlarına bunu aksettirebilen insanlara zamanımızda çok ihtiyaç var. İnşallah çocukların kurban olduğu haberler değil de, kitaptaki gibi güzel örneklerin haber olduğu günler gelir, hem ülkemize, hem dünyamıza.

 

Son olarak yazar çocuklara sormuş: Siz Peygamberimizle hangi oyunları oynamak isterdiniz? Cevapları [email protected] adresine bekliyor. Bizden söylemesi.

Canlıya hayat veren kalp atışlarını andıran ayak sesleri ve tüm sevgilileri kıskandıran neşeli gülüşmeleri arasında adeta güneş ile ay gözlerinin önünde akıp gidiyordu.

Sayfa 53.

www.cocuklarokuyor.net 

Etiketler : #Peygamberimizin   #çocuklarla   #oynadığı   #oyunlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN