Nasrullah: Casus uçağı biz gönderdik

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah İsrail’e gönderilen casus uçağın Hizbullah’a ait olduğunu açıkladı.

11-10-2012


Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah İsrail’e gönderilen casus uçağın Hizbullah’a ait olduğunu açıkladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, televizyon aracılığıyla yaptığı konuşmada geçtiğimiz hafta İsrail’de düşürülen casus uçakla ve bölgesel gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın konuşmasından çarpıcı bölümlerin çevirisini sunuyoruz. 

Biz, bölge ve Lübnan direniş tarihinde, gerçekten de çok önemli, sıra dışı bir operasyonla karşı karşıyız. İsrail kaynaklarını takip ettiğimiz kadarıyla İsrailliler de bu operasyonun önemi üzerinde ittifaka vardılar.

Konu, Direniş’in Lübnan'dan modern bir uçağın karasularında yüzlerce kilometre gittikten sonra düşmanın hava savunmasını delerek işgal altındaki Filistin hava sahasına girmesidir. Düşmanın da açıkladığı gibi insansız uçak, hassas noktalarda uçuş yaptıktan sonra düşman tarafından düşürüldü.

Teknik detaylara girmeyeceğim. Bu gece için sadece uygun olan şeyleri söyleyeceğim. Bu açıklamam aynı zamanda insansız uçak eyleminin Direniş tarafından üstlenildiğinin ilanıdır.

İnsansız uçak, Dimona tesislerine yakın bir noktaya kadar gitti. İnsansız uçak, Rus yapımı değildi. İran yapımıydı ve montajı Hizbullah gençleri tarafından yapılmıştı. Direniş’in tarihinde ilk defa bir uçak, bu kadar derinliğe ve hassas bölgeye kadar girebildi.

İnsansız uçağın düşürülmesi tabiidir. Bunu bekliyorduk. Kazanım ve başarı, insansız uçağın radarlarla dolu bölgede yüzlerce kilometre ilerleyebilmesidir.

Bu operasyona, Şehid Hüseyin Eyyub ismini verdik. Sabrıyla bilinen Nebimiz Eyyub (as) ve şehidimiz Hüseyin Eyyub'ten hareketle Bu insansız uçağa da "Eyyub" ismini verdik.

İsrail'in 1701 sayılı BM kararının imzalandığı günden itibaren Lübnan hava sahasının 20864 kez ihlal ettiğini hatırlatırım.

Lübnan devletinin aczi, uluslararası toplum ve Lübnan'daki bazılarının sessizliğinin gölgesinde bizler de keşif uçaklarımızı dilediğimiz zaman düşmana göndereceğiz.

Bu eylem ilk olmadığı gibi son da olmayacak. Bizim gücümüz, planladığımız her noktaya ulaşmaya yeter.

Bu operasyonu gerçekleştirmek için çok çaba harcadık, çok zamanımızı aldı. Bu operasyonun hedefi, bizi düşman dışında başka hiçbir şey meşgul etmiyor. Biz, güzümüzü ve imkanlarımızı geliştirmekle ilgileniyoruz. Bu operasyonu üstlenmenin bedelinin büyük olacağını da biliyoruz.

(Kaynak: YDH)

Etiketler : #Nasrullah:   #Casus   #uçağı   #biz   #gönderdik   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN