Muhammed Şeriati: İran halkı Suriye direnişini destekliyor

İran'lı muhaliflerden aynı zamanda eski Cumhurbaşkanı Hatemi'nin yardımcılığını ve resmi sözcüsülüğünü yapmış olan Muhammed Şeriati Tahran'dan El Cezire'ye bağlandığı televizyon programında Esed'in gerçekleştirdiği katliamları ve İran'ın Suriye politikası üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

18-07-2012


İranlı muhaliflerden aynı zamanda eski Cumhurbaşkanı Hatemi'nin yardımcılığını ve resmi sözcülüğünü yapmış olan Muhammed Şeriati El Cezire'de katıldığı televizyon programında Esed'in katliamlarını ve İran'nın Suriye politikası üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şeriati, Suriye'de yaşanan katliamlara dikkat çekerek ; Ahmedinejat'ın halkını katleden zalim Esad rejiminin yanında yer almasını kınadıklarını dile getirdi. Ayrıca "Suriye'de mezhep savaşı çıkarılmaya çalışılıyor" yaklaşımını  ele alan  Muhammed Şeriati, Suriye'de mezheb savaşı olmadığını bu söylemin rejimin ve destekçilerinin dezanformasyonu olduğunu dile getirdi.

İran halkı Suriye direnişini destekliyor!

Öte yandan Hatemi ve Rafsancani'nin de Şii olduğunu ancak zalime karşı Suriye halkının direnişini desteklediklerini dile getirdi. Olayı "mezhep çatışması  çıkacak"  boyutana  taşıyanların  Esed'e ve destekçilerine yarar sağladığına  dikkat çeken Muhammed Şeriati, İran halkının Nejad yönetiminin Suriye politikasına  karşı olduğunu belirterek " Allah'ın izniyle er yada geç  Suriye halkının kazanacağını" dile getirdi.

Hizbullah'ın Zalim Esed'e verdiği destek yaptığı en büyük hataydı!

Hizbullah'ın Esed verdiği destek üzerine şu tespitlerde bulundu

Hizbullah'ın Zalim Esed'e verdiği desteğin büyük hata olduğunu ifade eden Şeriati, " Hizbullah'ta, Hamas gibi  halkın yanında yer almalıydı halkın yanında yer almamak ile çok büyük bir hata yaptı" Dedi.

Ayrıca Ahmedinecad'ın da kendi yanlış siyasetini "direniş hattı" üzerinde meşru göstermeye çalışmasınında büyük bir yanılgı olduğuna dikkat çekerek  İran halkının içinde  Suriye direnişini destekleyenler  olduğu gibi,  Hizbullah içinde de zalim Esed'e karşı olanlar olduğunu belirtti.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Muhammed   #Şeriati:   #İran   #halkı   #Suriye   #direnişini   #destekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN