
Nisan ayında 2 bin 461 işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Mescid-i Aksa'ya toplam 2461 işgalcinin baskın düzenlediği ifade edildi.
03-05-2017

Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Mescid-i Aksa'ya toplam 2461 işgalcinin baskın düzenlediği ifade edildi. Kudüs Araştırma Merkezi'nin yayınladığı ve bugün (3 Mayıs Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan rapora göre, Nisan ayında 36'sı işgal istihbaratı subayı ve 103'ü işgal polisi olmak üzere 139 işgal güvenlik görevlisi de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
Raporda, geçen ay Mescid-i Aksa'ya aralarında "Heykel Öğrencileri" örgütü üyelerinin de bulunduğu 256 Yahudi öğrencinin baskın düzenlediği, Nisan ayında ayrıca 25896 yabancı turistin Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettiği bildirildi.
Raporda ayrıca bu yıl Nisan ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalci sayısının geçen yılın aynı döneminde baskın düzenleyenlerin sayısına göre daha fazla olduğu, geçen yıl Nisan ayında Mescid-i Aksa'ya 1868 işgalcinin baskın düzenlediği ifade edildi.
Yahudilerce kutsal sayılan bayram günleri nedeniyle Nisan ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalci sayısında artış olduğu, onlarca Filistinlinin Mescid-i Aksa'dan ve Kudüs'ün Eski Belde semtinden uzaklaştırıldığı belirtildi.
(Filistin Enformasyon Merkezi)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
GAZZE'Yİ İŞGAL PLANININ ONAYINA DAİR BİRKAÇ KELAM VE AZİZ GAZZE HALKINA KISA MÂRUZAT
Yemen, ABD donanmasının füze stoklarını hızla eritiyor
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Makaleler
Hava Durumu