
Mısır yüzde 63 ile yeni anayasaya 'Evet' dedi
Mısır'da yeni anayasa taslağına ilişkin referandumda, resmi sonuçlara göre, yüzde 63,8 'evet', yüzde 36,2 'hayır' oyu kullanıldığı bildirildi.
26-12-2012
Mısır'da yeni anayasa taslağına ilişkin referandumda, resmi sonuçlara göre, yüzde 63,8 'evet', yüzde 36,2 'hayır' oyu kullanıldığı bildirildi.
Mısır Seçim Kurulu Başkanı ve Kahire Temyiz Mahkemesi Başkanı Semir Ahmed Maati, Yüksek Seçim Kurulu üyeleriyle kameraların karşısına geçerek, Mısır'da yeni anayasa taslağının oylandığı referandumun sonuçlarını açıklandı.
Toplam seçmen sayısının 51 milyon 919 bin 67 olduğunu belirten Maati, bu referandumda 17 milyon 580 bin 317 kişinin oy kullandığını ifade etti.
Maati, geçerli oy sayısının 16 milyon 755 bin 12, referanduma katılım oranının ise yüzde 32,9 olduğunu bildirdi. Maati, referanduma katılanların yüzde 63,8'inin 'evet', yüzde 36,2'sinin ise 'hayır' oyu verdiğini ifade etti.
Referanduma yapılan itirazlara da değinen Maati, 'İtirazları içeriğine çoğu kez katılmamamıza rağmen dikkatle ve sabırla inceledik ve işleme koyduk' dedi.
(Kaynak: Yeni Şafak)
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Büyük şeytan ABD savaşa dahil oldu: İran'ı gece yarısı vurdular
Siyonazi çetesi Gazze'de 48 saatte 200'den fazla kardeşimizi katletti
Avrupa Parlamentosu, siyonazi çetesini "soykırımcı" olarak nitelemeye hazırlanıyor
Makaleler
Hava Durumu