Mısır'daki katliam İstanbul'da protesto edildi

Mısır'da dün gece meydana gelen katliamı protesto etmek için İstanbul'da gösteriler düzenlendi. Fatih merkezli gösterilerde Mısır cuntasına tepki gösterildi.

27-07-2013


Mısır'da askeri darbe ile yönetime gelen ordunun, devrik lider Mursi taraftarlarına uyguladığı şiddet, İstanbul'da protesto edildi. Fatih Camii avlusunda toplanan kalkabalık, Mursi lehine sloganlar atarak Mısır'daki darbeyi gerçekleştiren Sisi'nin yönetimden çekilmesini istedi.

İHH, İmkander ve Özgürder gibi kuruluşlar tarafından desteklenen protesto gösterisi nedeniyle eylemciler Fatih Camii'nde bir araya geldi. 'Defol Sisi, seninleyiz Mursi, Mısır'da Suriye'de direnişe bin selam, yaşasın ümmet dayanışması' şeklinde sloganlar atan kalabalık, Mursi ve Mısır bayrakları yanında Suriye bayraklarını da taşıdı. Cami avlusunda toplanan ve aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu protestocular öğle namazı öncesi yapılan konuşmaları dinledi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, kalabalığa yaptığı konuşmada, orduların ülkeleri korumak için kurulduğunu ve insanların çocuklarını ordularını canlarını, namuslarını ve ülkelerini koruması için orduya gönderdiğini söyledi. Orduların dışarıdan gelen tehlikelere karşı kendi ülkelerini korumak için çalıştığını belirten Yıldırım, "Şimdi Ortadoğu'daki ordulara bir bakın. Bunlar ne için kurulmuş? Bunlar camilerde ibadet eden kadın ve çocukların üzerine Amerika'nın İsrail'in emriyle ateş yağdırmak için kurulmuş." dedi.

Gösteride bir konuşma da gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak yaptı. Mısır'da yaşanan olayları Türkiye'den Suriye'den bağımsız düşünmenin yanlış olduğuna işaret eden Dilipak, "Aslında Türkiye'deki hesaplaşma, Suriye'deki hesaplaşma, Mısır'daki hesaplaşma aynı hesaplaşmadır" dedi. Dünyanın önde gelen batı kaynakları yayın kuruluşlarını da eleştiren Dilipak, "Bir vahşet yaşanırken bir anda gözle var görmez, kulakları var duymaz, kalpleri var hissetmez oldular" ifadesini kullandı.

Çok sayıda göstericinin bir araya geldiği organizasyonda öğle namazının ardından toplanan kalabalığın gösterilerine Saraçhane Parkı'na kadar yürüyerek devam edeceği belirtildi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'daki   #katliam   #İstanbul'da   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN