

Mescid-i Aksa’ya gelen cemaatin çokluğu İşgalci düşmanı kızdırıyor
Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı İkrime Sabri, 24 Mart Cuma günü cemaatin Mescid-i Aksa’ya akın etmesinin düşmanı kızdırdığını ve Müslümanları sevindirdiğini söyledi.
27-03-2023

Mescid-i Aksa’ya ulaşımın önündeki engellere ve kısıtlamalara rağmen binlerce kişinin Mescid-i Aksa’ya akın ettiğini belirten Sabri, bu görüntünün düşmanı rahatsız ettiğini ve Müslümanların yüreğine su serptiğini ifade etti.
İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs’ün Eski Belde semtindeki engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli dün Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya koştu.
Kudüs’teki Vakıflar Genel Müdürü, işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’ya giden yollarda barikatlar kurmasına rağmen 100 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldığını açıkladı.
İslami Direniş Hareketi (Hamas) da yayınladığı bildiride, binlerce kişinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya koşmasından gurur duyduklarını dile getirerek, Mescid-i Aksa’da daha çok nöbet tutma çağrısında bulundu.
Müslümanların ibadethanelerine ulaşmalarını engellemek isteyen faşist işgal yönetiminin kısıtlamalarına rağmen Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa’ya ve El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne ulaşmayı başaranları selamlayan Hamas, Ramazan boyunca işgal güçlerinin ve Yahudi işgalcilerin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutulmasını istedi.
(Kaynak: H.Söz Haber)
İspanya'da İslam'ı seçenlerin sayısı artıyor
Suudi Arabistan’da ders kitaplarından siyonist karşıtı ifadeler kaldırıldı
Hollanda AD gazetesi: Hollanda’da sığınma merkezlerindeki çocuklar kayboluyor
Mülteci Meselesi Özelinde, Kadim Ve Modern Cahiliye Karşılaştırması
İşgal rejiminin son saldırıları Gazze’de 459 aileyi evsiz bıraktı
Bir çekirdek ailemiz kalmıştı, o da küçüldü
Nekbe'nin (Büyük Felaket’in) 75. yıl dönümü
Hamas: Direnişin işgalciye darbeleri sert olacak
Makaleler
Hava Durumu