Kur'an'ı Hakkıyla Okumak (10. Bölüm)

Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi "Kur'an'ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor.

01-09-2015


Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi "Kur´an´ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor. Radyo Denge Ramazan Program akışı içerisinde telefon bağlantısıyla canlı olarak gerçekleştirilmeye başlanan programda, Ramazan'dan sonra da Mehmet Pamak'la "Kur'an'ı Hakkıyla Okumak" konusu ele alınmaya devam ediliyor. Programa telefon ile bağlanan Mehmet Pamak, program sunucusu Osman Yıldız'ın sorularını cevaplıyor.

 

Onuncu Bölüm

 

İndir : 29.08.2015 10.Bölüm, 1.Parça
29.08.2015 10.Bölüm, 2.Parça
Dinle :
Sorular :
 

Son programda iman-amel bütünlüğü içinde hayatı ibadet kılmak konusunu ele almaya başlamıştık. Bu bağlamda konunun daha iyi açılması için yeni bazı sorularla devam etmek istiyoruz.

- İman-amel bütünlüğünde hayatı ibadet kılmak deyince, en önemli ibadetlerden olup Kur'an'da en çok       vurgulanan namaz; üzerinde biraz daha fazla durulması gereken bir ibadetimiz. Namaz'ın önemi ve gereği konusunda Kur'an ayetleri bize neler söylüyor?

- İman-amel bütünlüğü o kadar belirleyici ki, kafirlerle mü'minler arasındaki temel ayrışma konusunun bile hep hayat tarzı, yani ameller alanında olduğuna dikkat çeken ayetlere rastlıyoruz. Bu durum, ne anlama geliyor?  

- İnsanlar arasındaki sevgi, dostluk/velayet ilişkilerini  bile belirleyen ayetleri nasıl anlamalıyız? 

- Velayet konusu o kadar belirleyici ki, kâfirlerle birlikte olmaktan izzet, şeref ve itibar beklemek veya Allah'ın ayetlerini inkar ya da alay üzerine gerçekleştirilen toplantılarına iştirak edip sessizce durmak bile yasaklanıyor öyle değil mi?

- Kafirlerden barışçı ve savaşçı olanları bile ayırıp farklı ilişkiler emreden ayetler söz konusu değil mi?

 

 

Programın eski bölümleri için tıklayınız



---------------------------------------------------------------------------------------------------

RADYO DENGE,  FM bandı 92.1 frekansından Ankara'da yerel yayın yapmaktadır. Radyomuzu internet üzerinden http://www.dengeradyo.com/ linkinden dinleyebilirsiniz. Osman Yıldız'ın sunduğu bu programda Mehmet Pamak'ın konuşmaları her Cumartesi canlı olarak 19.00- 20.30 arasında yayınlanacaktır. Programın tekrarı ise yine her pazar 19.00-20.30 arasında yayınlanacaktır. 

 

 

 

 

Etiketler : #Kur'an'ı   #Hakkıyla   #Okumak   #(10.   #Bölüm)   
YORUMLAR
  • Ebubekir   03-09-2015 22:42

    Akıp gitmekte olan bu zaman içinde, gerçekten insan kendinden bir ses, yakin bir ses, Kuranla yoğrulmuş bir ses duymak istiyor. Bu noktada hem Mehmet Pamak Ağabeye hem de bu proğramaları düzenleyen ve bizlere ulaştıran herkese Rabbim hayırlar ihsan etsin..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN