Kumar parasıyla İmam Hatip Lisesi!

Çorum’da yeni bir imam hatip okulu inşaatı başladı. Ancak yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulu’na Spor Toto sponsor oldu. Devlet eliyle kumar oynatan Spor Toto’nun, içinde Kur’an-ı Kerim, Hadis, Siyer gibi derslerin okutulacağı okula maddi destek verecek olması halk arasında tepkiyle karşılandı.

14-09-2017


Fatih Caddesi Tavukluk mevkii Fatih Sultan Mehmet İlkokulu yanında yapılacak okul, Milli Gazete’ye haber oldu.


Milli Gazete’de yer alan haberde, İmam Hatip Ortaokulu’na Spor Toto’nun sponsor olduğu hatırlatılarak, “Devlet eliyle kumar oynatan Spor Toto’nun, içinde Kur’an-ı Kerim, Hadis, Siyer gibi derslerin okutulacağı okula maddi destek verecek olması halk arasında tepkiyle karşılandı.” denildi.

HARAM PARAYLA HELAL NASIL ANLATILACAK?

Gazetenin yorum haberinde ‘haram parayla helal nasıl anlatılacak’ sorusu yöneltilirken, “Gelirleri kumara dayalı Spor Toto’nun manevi eğitimler verecek bir eğitim kurumuna yapacağı destek, kamuoyunda büyük tepki çekiyor. Haram kazançla sağlanan gelirle yapılan okulda, öğrencilere nasıl helal kazanç anlatılacak? sorusu cevabını arıyor!” ifadelerine yer verildi.

16 DERSLİKLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

12.06.2017 tarihinde yapımına başlanan okulun, 16 derslikli olacağı belirtildi. İnşaatın bitiş tarihi ise 06.08.2018 olarak ifade ediliyor.

 

DİYANET HARAM DİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 25 Şubat 2005 tarihinde camilerde okutulan “Kumar ve şans oyunları” başlıklı hutbede, şans oyunlarının haram olduğu belirtilmişti. Hutbede şans oyunlarının haram olmasınının gerekçeleri şöyle sıralanmıştı:

“Temel kazanç prensiplerine aykırı olması, çalışıp üretme yeteneğini köreltmesi ve çalışmadan kazanma arzusunu kamçılaması gibi daha pek çok olumsuz sonuç doğurması sebebiyle dinimizce kesin olarak yasaklanmıştır.”

Etiketler : #Kumar   #parasıyla   #İmam   #Hatip   #Lisesi!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN