Kudüs'te öfke Cumasında 3 şehid, 400’den fazla yaralı

Mescidi Aksa’ya destek için ilan edilen Öfke Cumasında bugün yapılan protesto gösterilerine sert müdahale eden işgal güçleri yüzlerce kişiyi yaralarken, 3 Filistinli de şehid oldu.

21-07-2017


Mescidi Aksa’ya destek için ilan edilen Öfke Cumasında bugün yapılan protesto gösterilerine sert müdahale eden işgal güçleri yüzlerce kişiyi yaralarken, 3 Filistinli de şehit oldu.
 
Kudüs
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide Re’su’l-Amud bölgesinde bir evin çatısına yerleşen keskin nişancı bir Yahudi yerleşimcinin Filistinli bir genci şehit ettiğini belirterek, Kudüs’ün değişik noktalarında meydana gelen eylemlere sert müdahale eden işgal güçlerinin de onlarca kişiyi yaraladığını ifade etti.
Sağlık Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada şehit olan gencin Silvan beldesinden Muhammed Mahmud Şeref (17) olduğunu duyurdu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide ayrıca Kudüs’ün Et-Tur semtinde meydana gelen yoğun çatışmalarda işgal güçlerinin ateşiyle ağır yaralanan Filistinli genç Muhammed Ebu Ğanam’ın (21) hastanede şehit olduğunu, halkın işgal güçlerinin şehidin naaşını gasp etmelerine izin vermeden alıp defnettiklerini ifade etti.
 
Sağlık Bakanlığı yaptığı bir başka açıklamada, Ramallah’ta Tıp merkezine ağır yaralı olarak getirilen Kudüs’ün Ebu Dis beldesinden Muhammed Lafi (18) isimli gencin şehit olduğunu kaydetti.
 
Filistin Kızılay Teşkilatı şimdiye kadar 391 hastaya müdahale ettiklerini, bunlardan 41 kişinin hastanelere nakledildiğini belirtirken, yerel kaynaklar yaralı sayısının dört yüzü geçtiğini ve çatışmalar hâlâ birçok noktada sürdüğünden sayının her geçen saat daha da arttığını ifade ettiler.
Yaralananlardan bazıları gerçek mermi, bazıları plastik mermilerle yaralanırken,  bazıları da atılan gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.
Kudüs’ün birçok semt ve beldesiyle Mescidi Aksa kapılarında çatışmalar devam ederken, işgal güçlerinin yaralı bazı gençleri tutuklamak için Kudüs’teki Makasıd Hastanesine baskın yaptığı belirtildi.
 
Ramallah
Ramallah’ın kuzeyinde yer alan Kalendiya askeri geçiş noktasında meydana gelen çatışmalarda 10 Filistinli yaralanırken, Na’lin köyünde iki işgal askerinin yaralandığı belirtildi.
 
Beytlahim
Beytlahim’in değişik noktalarında meydana gelen çatışmalarda 30’dan fazla kişinin yaralandığı belirtildi.
 
El-Halil
El-Halil şehrinde 15 bin kişi Uluslararası El-Hüseyin Stadında Cuma namazı kılarken, temas noktalarına yürüyen Filistinlilere ateş açan işgal güçleri üç kişiyi yaraladılar.
 
El-Arrub Mülteci Kampında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin gerçek mermi kullandığı belirtildi.
Beyt Ummer’de çıkan çatışmada iki kişi yaralanırken, Devlet Hastanesini basan işgal güçlerinin bazı yaralıları kaçırdıkları belirtildi.
 
Nablus
Nablus’un güneyinde yer alan Beyta Beldesinde çatışmalar yaşanırken, gençler beldenin girişini araba lastikleriyle kapattılar.
Nablus’un güneyinde yer alan Havara askeri geçiş noktasında yoğun çatışmalar yaşanırken, işgal askerlerinin mermileriyle yaralanan bir gencin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
 
Tulkerem
Tulkerem’in birçok noktasında çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin attıkları gaz bombalarının sebep olduğu yangın nedeniyle sağlık ekipleri bulundukları binayı terk ettiler.
Çıkan çatışmada 6 kişi yaralandı.
 
Eriha
Eriha’nın güneyinde şehrin girişinde gösteri yapan Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, işgal güçlerinin gençleri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandıklarını ifade ettiler.
Kalkiliya
Kalkiliya’nın Kefer Kadum ve Cives beldelerinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışmada iki gençle iki işgal askerinin yaralandığı belirtildi.
 
Gazze
Hamas ve İslamî Cihad Hareketlerinin çağrısı üzerine bugün Gazze’nin bütün camilerinde, Cuma namazından sonra meydanlara inen Filistinliler işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya reva gördüğü zulmü lanetlediler.
Namazdan sonra sınırda işgal güçlerinin bulunduğu noktalara yürüyen Gazze halkının üzerine gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba yağdıran işgal güçleri 30’dan fazla kişiyi yaraladılar.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, işgal güçlerinin Cibaliya’nın doğusunda sağlık ekiplerine ait aracı hedef almaları sonucu altı sağlık çalışanının yaralandığını duyurdu.
Sınırda olduğu gibi, Rafah, Han Yunus, Orta Bölge, Gazze, Gazze’nin kuzeyinde gösteriler düzenlendi. Gösterilere direniş hareketlerinin liderleri öncülük etti.  
 
(Kaynak: https://turkish.palinfo.com)

Etiketler : #Kudüs'te   #öfke   #Cumasında   #3   #şehid   #   #400’den   #fazla   #yaralı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN