Kırşehir'de 'dini and' soruşturması (VİDEO-HABER)

Kırşehir'de bir imam hatip okulunda eski Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün, ziyareti sırasında öğrencilere 'dini ant' okutturulduğu görüntülere ilişkin Kırşehir Valiliğince inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

05-11-2018


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında Kırşehir'deki bir okulda öğrencilere dini içerikli yemin ettirildiği şeklinde haberler yer aldığı belirtildi.

Konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Söz konusu haberlere konu olay yaklaşık bir yıl önce, emekli eski Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün, Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyareti esnasında vuku bulmuş olup, bu selamlama konusu ile ilgili olarak Valiliğimizce gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"03-04.11.2018 tarihlerinde bazı medya organlarında ‘Okulda dini ant okutuldu’ başlıklı, öğrencilere dini içerikli bir yemin okutturulduğu şeklinde haberler yer almıştır. Söz konusu haberlere konu olay yaklaşık bir yıl önce, emekli eski Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyareti esnasında vuku bulmuş olup, bu selamlama konusu ile ilgili olarak valiliğimizce gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Andımız tartışmalarının ardından sosyal medyada yer alan görüntülerde, Kırşehir eski Valisi Necati Şentürk'ün, Fatma Tuz Zehra Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilere, 'Selamünaleyküm' dediği, öğrencilerin ise, "Aleyküm selam. Bu ne güzel kelam. Yaşasın İslam. Elimizde Kur’an. Kalbimizde iman, bir Allah’a inanan Müslüman’ız Müslüman. Ayrılmayız bu yoldan. Hep doğru yoldan. Kitaba sünnete sarılan, emirlerini yapan, yasaklardan kaçınan Müslüman’ız Müslüman" şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

Etiketler : #Kırşehir'de   #'dini   #and'   #soruşturması   #(VİDEOHABER)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN