Kırım'da Rusya işgali resmen başladı

Rus askeri birlikleri, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Prevalone beldesindeki Ukrayna askeri birliğinin etrafını kuşattı.

02-03-2014


Rus askerleri Kırım'da hükümet binalarını ele geçirdi. Binalara Rusya bayrakları açıldı. 

Başkent Akmescid (Simferepol) yakınlarındaki Ukrayna askeri üssü de, Rus askeri araçları ve askerleri tarafından kuşatılmış durumda. 

Habertürk TV yayınına bağlanan Anadolu Ajansı Kırım Muhabiri Halit Gülşen, ülkedeki son durumu anlattı. 

Gülşen şöyle konuştu: 

TAM BİR İŞGAL SÖZ KONUSU

Şu an sahaya sadece Rus askerleri hakim, tam bir işgalden söz edebiliriz. 

TARARLAR TAHRİKLERE GELMİYOR, OLAYLARA KARIŞMIYORLAR

Kırım Tatarların olayların başından beri hiçbir şekilde tahriklere gelmemeye çalışıyor. Tatar Meclisi de neredeyse hergün toplanıyor ve Tatarlara kendi mahallelerinden çıkmamalarını, kesinlikle kalabalık olan bölgelere gitmemelerini tavsiye ediyorlar. 

Zaten burada şu an bütün Rus askerlerinin devlet binalarını, Ukrayna askeri üssünü kuşatmasına rağmen sokakta hayatın rutin olarak devam etmesini sağlayan da aslında Kırım Tatarlarının sokağa çıkmıyor olması. 

Kırım Tatarları bir protesto gösterisi düzenlemek istediğinde burada önü alınamayacak sonuçlar doğurabilir. Tatarlar da bunun farkında olduğu için hiçbir şekilde olaylara karışmıyorlar. 

RUS ASKERLERİ UKRAYNA ASKERİ BİRLİĞİNİ KUŞATTI

Öte yandan, Rus askeri birlikleri, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Prevalone beldesindeki Ukrayna askeri birliğinin etrafını kuşattı. 

Başkent Akmescit'in 20 kilometre uzağında bulunan Prevalone'deki Ukrayna askeri birliği, 200'ü aşkın Rus askeri tarafından kuşatılmış durumda. 

NİZAMİ DÜZEN ALINDI

Rus askerlerinin bölgede 25 zırhlı askeri aracı bulunuyor. Rus birlikleri bölgede üç büyük askeri çadır kurdu ve askeri birliklerin etrafında nizami düzen aldı. Ukrayna askerleri, birliğin dışına çıkartılmıyor.

(AA)

Etiketler : #Kırım'da   #Rusya   #işgali   #resmen   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN