Kaza kurşunu değil, defalarca hedef alınmış

Forensic Architecture ve El Hak organizasyonları tarafından ortak yürütülen soruşturmaya göre, siyonist işgal keskin nişancısı, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akileh’e defalarca ateş açmış.

21-09-2022


Forensic Architecture ve El Hak, Ebu Akile'nin öldürüldüğü saldırının kasıtlı olduğunu açıkladı.

Londra merkezli araştırma grubu ve Filistinli insan hakları grubu tarafından yürütülen ortak soruşturma, İsrail'in, kıdemli El Cezire gazetecisi Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesinin bir hata olduğu yönündeki açıklamasını yalanlayan başka kanıtlar da olduğunu ortaya çıkardı.

25 yıldır El Cezire'de muhabirlik yapan ve "Filistin'in sesi" olarak bilinen Şirin Ebu Akile, işgal altındaki Cenin mülteci kampına düzenlenen bir ordu baskını sırasında 11 Mayıs tarihinde İsrail güçleri tarafından başından vurularak öldürüldü.

Yapılan araştırma ve incelemeler, İsrailli keskin nişancının kesin atış açısında bir hedefin bulunduğunu ortaya çıkardı. Üstelik İsrail’in ‘hata oldu açıklamasına’ aykırı bir şekilde İsrail keskin nişancısının bölgede gazeteciler olduğunu açıkça görebildiği sonucuna varıldı.

İsrail’in ateş ederek öldürdüğü gazeteci Şirin Ebu Akile’nin bulunduğu bölgede Filistinlilerin İsrail askerleri ile çatışmadığı aksine İsrail askerlerinin saldırılarından uzaklaşmaya çalışan insanlar olduğu öğrenildi.

El Cezire'nin kaynak sağladığı soruşturmaya göre ayrıca, İsrailli keskin nişancı iki dakika boyunca aralıklı olarak ateş etti ve kasıtlı olarak Ebu Akileh'i kurtarmaya çalışanları hedef aldı.

Araştırma raporunda, keskin nişancının üç kez ateş ettiği, ilk seferinde altı, daha sonra yedi mermi ateşlediği bilgisi aktarıldı. Bu mermilerden biri, Ebu Akileh'i miğferinin hemen altından vuran kurşundu.

İki dakika aranın ardından tekrar ateşe başlayan keskin nişancının Ebu Akile’ye ulaşmaya çalışanları durdurmak için üç kurşun daha sıktığı kaydedildi.

Ebu Akile’nin ailesi de bu hafta Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (ICC) resmi bir şikayette bulunarak olayın soruşturulmasını ve adaletin tecelli etmesi gerektiği çağrısında bulundu.

(Kaynak: H.Söz Haber)

Etiketler : #Kaza   #kurşunu   #değil   #   #defalarca   #hedef   #alınmış   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN