Katliam yapan ABD'ye İstanbul'da protesto

ABD savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD bahanesiyle sivil ve muhalif hedeflere yönelik operasyon düzenlemesine İslami STK'lardan tepki geldi.

23-09-2014


Çeşitli İslami kuruluşların çağrısıyla Galataray Lisesi önünde toplanan İslamcılar bugün ABD'nin Suriye'de gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Bugün sabaha karşı yapılan saldırıda 8'i çocuk 55 kişi hayatını kaybetmişti.

Basın açıklamasında Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına konuşan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, 3 yıldır 300 binden fazla insanı katleden Esed rejimine karşı hiçbir şey yapmayan ABD'nin emperyalist geçmişine uygun olarak sivilleri ve Esed muhaliflerini vahşice katlettiğini söyledi.

Asıl hedefin Suriye halkı ve Suriye devrimi olduğunu ifade eden Özer, "ABD'nin bu saldırısı, Batılı koalisyonun gerçek niyetinin diktatörlük rejimlerini ortadan kaldırmak olmadığını ortaya koymuştur. Hedefte Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan İslami muhalif gruplar ve devrimi destekleyen Suriye halkı bulunmaktadır. Bu saldırı, ABD'nin kirli yüzünü ifşa ettiği gibi, sözümona anti-emperyalist çevrelerin de kirli yüzünü ifşa etmiştir" dedi.

 

Basın açıklaması boyunca, "Katil ABD Ortadoğudan Defol", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi" "Emperyalizm Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak" şeklinde sloganlar atıldı.

 

Öncü Nesil Derneği, İMKANDER ve Özgür-Der gibi çeşitli İslami kuruluşların oluşturduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunun düzenlediği eylem sonunda Cuma günü tüm Türkiye'de gıyabi cenaze namazları ve eylemler düzenleneceği açıklandı.

İstanbul'da cuma namazı sonrasında Fatih Camiinde eylem yapılacak.

 

Etiketler : #Katliam   #yapan   #ABD'ye   #İstanbul'da   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN