Katil İsrail'den Gazze açıklarında haydutluk

İsrail askerleri, aktivistleri taşıyan İsveç bandıralı bir yelkenliye Gazze açıklarında el koydu. Bugün gerçekleşen olayda İsrail, yelkenlinin Filistin'in Gazze Şeridi'ne yönelik uygulanan ablukayı ihlal ettiğini açıkladı.

04-08-2018


12 yolcu taşıyan yelkenli sabah saatlerinde Gazze'ye doğru yol alıyordu. İsrail deniz güçleri, yelkenliyi  Gazze açıklarında durdurdu ve el koydu. Yolcuların Gazze'de yaşanan insani drama dikkat çekmek isteyen aktivistler olduğu öğrenildi. İsralli askerler, yolcuları Ulusal Göçmen İdaresi'ne teslim etti. 

Dünya'nın farklı ülkelerinden gelen yolcular, işlemlerinin ardından sınırdışı edilecek.

Yelkenlide Gazze'ye götürülmek üzere ilaçların olduğu öğrenildi. Yolcuların ise gazeteci oldukları ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek istedikleri bildirildi.

Yelkenlide bulunanlar, Gazze'ye geçişlerinin engellenmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve araçlarının kendilerine teslim edilerek yolculuklarına müsade edilmesini istediler.

İKİ MİLYONDAN FAZLA GAZZELİ ZOR KOŞULLARDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

İki milyondan fazla Gazzeli, 11 yıldır süren İsrail ablukasından dolayı zor günler geçiriyor. Temel insan ihtiyaçlarına erişimlerinin oldukça kısıtlı olduğu bölge, açık hava hapishanesi olarak nitelendiriliyor. 
Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2012'de iktidara gelmesiyle rahat bir nefes alan Gazzeliler, General Abdulfettah Sisi'nin yaptığı darbeyle iş başına geldiği günden bu yana büyük zorluklar yaşıyorlar.

Mursi, Refah Sınır Kapısı'nı Gazzelilere açmıştı. Batı destekli Sisi ise İsrail'le işbirliği yaparak Gazze halkının Mısır'a geçişini engelledi.

Etiketler : #Katil   #İsrail'den   #Gazze   #açıklarında   #haydutluk   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN