Kassam Tugayları, işgalciye ait birçok tankın tahrip edildiğini duyurdu

Pazartesi günü işgal güçlerinin en az 28 askeri aracını imha ettiklerini bildiren Kassam, dün de 5 tankın imha edildiğini bildirdi.

06-12-2023


İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları tarafından 5 Aralık Salı sabahı yapılan açıklamada, “Mücahitlerimiz, Hanyunus şehrinin doğusunda işgalcilerin 5 tankını El-Yasin 105 füzesiyle tahrip etti.” ifadesine yer verildi.
 
Bundan önce de Han Yunus’un doğusundan sızmaya çalışan bir işgal tankı yine El-Yasin 105 füzesiyle vurulmuştu.
 
Kassam Tugayları ayrıca, işgalcilerin sivillere yönelik saldırılarına karşılık, siyonistlerin işgali altındaki Bi’ru’s-Seba’ şehrine yoğun füze saldırıları gerçekleştirildiğini bildirdi.
 
Pazartesi gecesi yine Kassam mücahitleri işgalcilere ait iki adet askeri nakliye aracını ve bir tankı Şuvaz paketiyle ve El-Yasin 105 füzeleriyle tahrip etmişlerdi.
 
İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları da Han Yunus’un doğusunda işgalcilerin ilerleme eksenlerinden biri durumundaki Dönüş Fırını civarında işgal güçlerini RPG füzeleriyle hedef aldığını duyurdu.
 
Kudüs Tugayları mücahitlerinin, Hanyunus’un doğusunda işgal güçleriyle yoğun çatışmalara girdiklerini ve onların ilerlemelerine engel olduklarını bildirdi.
 
(Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Kassam   #Tugayları   #   #işgalciye   #ait   #birçok   #tankın   #tahrip   #edildiğini   #duyurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN