Kafkasyalı yetimlerden Kur'an ziyafeti

Türkiye'de okula gitme imkanı olmayan Kafkasyalı muhacir ailelerin, çoğu yetim olan kız çocukları Kur'an eğitimlerini tamamladılar.

11-12-2011


Türkiye'de okula gitme imkanı olmayan Kafkasyalı muhacir ailelerin, çoğu yetim olan kız çocukları Kur'an eğitimlerini tamamladılar.
 
İMKANDER Başak-Kafkas Kültür Merkezinde 1 yılı aşkın süredir eğitim görmekte olan çoğu yetim kız ve erkek çocuklarından kız sınıfları eğitimlerinin 1. etabını tamamlamalarını bir programla kutladılar.

Ezberledikleri cüzleri programa konuk olarak gelenbayan misafirlere okuyan kız öğrenciler duygulu anların yaşanmasına sebeb oldular. İkamet ve başka sebeblerle okula gidemeyen çocukardan 24'ü eğitimlerinin 1. etabını başarıyla tamamladı.
 
Arapça ve Rusça'nın yanısıra, matematik ve Türkçe dersleri de alıyorlar

Arapçanın yanı sıra Kıril Alfabesiyle okuma yazma öğrenen çocuklar kendi dilleri ve Rus dilinde de matematik ve sosyal bilimler dersi de alıyorlar. Türkçe olarak Hadis dersi alan öğrenciler programda Türkçe Hadis-i Şerifler de okudular.

Kafkasyalı ailelerin yöresel yemeklerini ikram ettikleri programa büyük ilgi gösteren İMKANDER in hanımlar komisyonu ve misafirleri de evlerinden getirdikleri yemeklerle menüyü zenginleştirdiler.

Hayırsever hanımların yetimlere hediyelerinden sonra ailelerle sohbet etme fırsatı bulan İstanbullu hanımlar, yanıbaşlarına gelmiş muhacir kardeşlerine ensar olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdiler.
 
"Sadece barınma değil, eğitim ihtiyaçlrıyla da ilgilenmeye çalışıyoruz"

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer ise "Bu yavrularımız bizler için çok özeller. Derneğimiz onların sadece barınma ve sağlık giderleriyle ilgilenmiyor görüldüğü üzere. Aynı zamanda babalarının bize emanet bıraktığı bu yavruları hayat kitabımız ile de eğitiyoruz. Ezber yapan yavrularımızın başına yapay taçlar taktık bugün. Ancak onlara en güzel tacı babaları şehid olarak takmıştı zaten" diyerek sözlerini sürdüren Özer hayırseverlere de seslendi.

Özer, "bu tür faaliyetlerimizde bize yardımcı olan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Onlar çok önemli bir vazifeyi yerine getiriyorlar. Daha güzel ve kapsamlı projelerimizi hayata geçirebilmemiz için ise daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Bu muhacir kardeşlerimiz bize ensar olmanın mutluluğunu yaşatıyorlar. Aslında bu sebeble bizim onlara daha fazla teşekkür etmemiz gerekiyor. dedi.

Yakın zamanda içlerinde hafızlık yapanların da olduğu erkek çocuklarımız için de ayrı bir program düzenleyeceklerini bildiren İMKANDER Başak-Kafkas kültür merkezi yönetici ve eğitmenleri çocuk profillerinin bilinenin aksine sadece Çeçenlerden oluşmadığını tüm Kuzey Kafkasya'da direniş gösteren halkların da çocuklarının olduğunu ilettiler.

Bunların başında Çeçenlerden sonra Dağıstan halkları, Kabardin-Balkar, Karaçay Türkü, İnguş, Çerkes, Noğay Türkü ve Kumuk Türkü ailelerinin çocukları da merkezde eğitim görüyorlar.

Etiketler : #Kafkasyalı   #yetimlerden   #Kur'an   #ziyafeti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN