İzmir depreminde can kaybı 83'e yükseldi

AFAD, İzmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 83'e yükseldiğini, 4'ü ağır olmak üzere 9 kişinin ise yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

02-11-2020


İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 83, yaralananların sayısının ise 962 olduğu belirtildi.

Yaralananlardan 743’ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 219’unun ise tedavisinin sürdüğü bildirilen açıklamada, İzmir‘de 8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, depremin ardından 43’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere 1120 artçı sarsıntı yaşandığı da kaydedildi.

58 saat sonra İdil, 65 saat sonra Elif yaralı kurtarıldı

Enkaz altında kalan 14 yaşındaki İdil Şirin‘le temas kuran ekipler, titiz bir çalışmanın ardından kız çocuğunu sıkıştığı yerden kurtardı ve enkaz altında ilk yardım gerçekleştirdi.

Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105’inci kişi oldu.

Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği İzmir’in Bayraklı ilçesinde, depremin ardından geçen yaklaşık 65 saat sonra bir sevindirici haber daha geldi.

Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, alkışlarla enkazdan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Elif bebek, enkaz altından yaralı kurtarılan 106’ıncı kişi oldu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Allah’ım sana binlerce kez şükürler olsun. Doğanlar Apartmanı’ndan Elif yavrumuzu da canlı olarak çıkardık.” ifadelerini kullandı.

İzmir'de yaklaşık 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif enkazdan yaralı çıkarıldı

Elif’in enkaz alanında büyük sevinç yaşayan anneannesi, “Çok mutluyum, Allah razı olsun. Elif’e kavuştum, annesi de kardeşleri de kavuşacak. Dualarım kabul oldu.” dedi.

Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek’ten (3) dördü depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmıştı. Umut Perinçek’in hayatını kaybettiği Perinçek ailesinde Seher Dereli Perinçek ile Ezel ve Elzem Perinçek’in tedavileri devam ediyordu.

İzmir’deki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı enkazından “Ares” adlı köpek de 65 saat sonra sağ salim çıkarıldı. Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı’nın çökmesiyle enkaz altında kalan köpek, arama-kurtarma ekiplerince fark edildi. Yıkılan duvarları kırarak hayvana ulaşan ekipler, köpeği enkazdan çıkardı. Bitkin olduğu görülen “Ares” isimli köpeğin tedavisinin tamamlanmasının ardından sahibine teslim edileceği öğrenildi.

Öte yandan enkazda arama-kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

(Kaynak: İktibasdergisi.com)

Etiketler : #İzmir   #depreminde   #can   #kaybı   #83'e   #yükseldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN