İsmail Heniyye Sudan'da hutbede Kudüs'ü anlattı

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye gittiği Sudan'da Cuma hutbesinde Kudüs'ü anlattı. Hutbesinde Kudüs'ü bekleyen olası sıkıntılar ve yapılması gerekenlere değindi.

01-01-2012


Filistin Başbakanı İsmail Heniyye Sudan'ın başkenti Hartum'daki Nur Cami'sinde Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Halit Meşal'in de hazır bulunduğu cemaate hitaben vermiş olduğu Cuma hutbesinde Kudüs’ü bekleyen tehditleri hatırlattı.

Heniyye, “İşgalci İsrail'in Kudüs'te halkına karşı uyguladığı Yahudileştirme ve göçe zorlama politikalarını durdurmak için İsrail'i sert bir şekilde sarsmamız gerekmektedir. Kudüs, Aksa ve Batı Şeria'ya karşı uyguladığı saldırıları ancak sert bir sarsma ile durdurabiliriz.

Kudüs bugün gerçekten tehlike altında. Bu söylediğim politik bir laf değil. İşgal Devleti Yahudileştirme, yerleşim, Kudüs ve Mescid'i Aksa eserlerini değiştirme, Kudüslü parlamenterleri uzaklaştırma, evleri yıkma, binlerce yerleşim merkezi kurma, Filistin'i Arap ve İslami kimliğinden arındırma çalışmalara son raddesine ulaşmıştır. 

İşgal Devleti tarihi eserleri değiştirip kendisinin toprak üzerindeki varlığını ispatlamaya çalışıyor. Kudüs bugün bir Arap ve İslam dünyasının siyasi, medyatik ve insani yardımına, desteğine ihtiyaç duymaktadır.

Bugün Kudüs iki şeye ihtiyaç duymaktadır. İlk olarak; Kudüs'ün direnişini, kurumları ve halkını desteklemek için maddi desteğe, ikinci olarak da; uluslararası arenada siyasi desteğe ihtiyaç duymaktadır” dedi.

Heniyye hutbesinde ayrıca yıllardır İsrail ablukası altında olan Filistin halkının karşılaştıkları sıkıntılara, 2008 yılında Gazze'ye karşı açılan savaşa ve hükümetin maruz kaldığı komplolara da değindi.

Heniyye Mısır'la başladığı dış ziyaretinin ikinci durağı olan Sudan'a Uluslararası Kudüs Sempozyumu’na katılmak için gitti. Heniyye Sudan'ın ardından Türkiye, Tunus, Katar ve Bahreyn'i de ziyaret edecek.

(Kaynak: İsra haber)

Etiketler : #İsmail   #Heniyye   #Sudan'da   #hutbede   #Kudüs'ü   #anlattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN