İşgalci çeteden Filistinlilere şafak operasyonu

İşgalci İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te şafak vakti baskınlar düzenledi.

18-05-2016


İşgalci İsrail askerleri, ,işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te şafak vakti düzenlediği baskınlarda aralarında bir eski milletvekilinin de bulunduğu 21 Filistinliyi tutukladı.
 
HEDEF HAMAS ÜYELERİ
 
Batı Şeria'nın önemli şehirlerinden biri olan Cenin'in sakinleri İsrail askerlerinin evlere baskın düzenleyerek Hamas üyesi ve Filistin'in Mahkumlardan Sorumlu eski bakanı Vasfi Kabaha'yı tutukladığını aktardı.
 
Bir başka Hamas üyesi de Tulkarem'de tutuklandı. Filistin güvenlik güçleri tutuklanan kişinin Rafet Nasif olduğunu söyledi.
 
Hamas (İslami Direniş) Hareketi, resmi sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklama ile tutuklananların Kabaha ve Nasif olduğunu doğruladı.
 
BATI ŞERİA GENELİNDE BASKINLAR
 
Batı Şeria'nın merkezinde de baskınlar düzenleyen işgalci askerler Birzeit kasabasında Nesim Salim'i tutukladı.
 
Yerel kaynaklar, işgalci kuvvetlerin düzenlediği sabah baskınlarında Beytüllahim'de iki kişinin tutuklandığını aktardı. Beytüllahim'in güneyindeki Beyt Feccar kasabasına düzenlenen baskında Alâ Muhammed Takatka ve kardeşi evlerinden alındı.
 
Beytüllahim'in köyünde Mustafa Cemil el Badan tutuklanırken El Halil de ise altı Filistinli tutuklandı.
 
El Halil'in Beyt Ömer kasabasına düzenledikleri operasyonlarda işgalci İsrail askerleri evleri arayıp 52 yaşındaki Muhammed İsa Bahar ve 17 yaşındaki Muhammed İsa Muhammed Bahar'ı tutuklarken yerel kaynaklar işgalci askerlerin Bahar ailesine ait fırını da aradıklarını söyledi.
 
İŞGAL ORDUSU AÇIKLAMA YAPTI
 
İşgalci İsrail ordusu sözcüsü yaptığı açıklamada gece boyunca Cenin, Tulkarem, Kalkiliya, Ramallah, Beytüllahim ve El Halil'de gerçekleştirdikleri operasyonlarda 16 Filistinliyi tutukladıklarını söyledi.

Etiketler : #İşgalci   #çeteden   #Filistinlilere   #şafak   #operasyonu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN